Nyomtatás

Szalagot kaptak a premontreisek

2015-02-12, 15:11
   |   Kategória: Pink
Feltűzték a szalagot a Premontrei iskola végzős diákjai. Az idén négy osztályban százharmincan végeznek az intézményben. Az utolsó évesek már hónapok óta készültek a nagy napra.
Az osztályfőnökökkel, ünneplőbe öltözve, fehér rózsával a kezükben vonultak a Premontrei Szent Norbert Gimnázium végzősei az Aréna Savariában. Így búcsúztak iskolájuktól az utolsó évesek a nagy megmérettetés, az érettségi előtt.

“Én az angolszakra jártam, ez 5 éves volt, most 13-osként ballagok, és, hát, szerintem nagyon jó volt alapban is a közösség és a tanárok nagyon segítőkészek voltak és nagyon sok mindent köszönhetek ennek az iskolának ”- mondta az iskola végzős diákja, Dancsics Angéla.

Az idén százharmincan végeznek az intézményben. Mindannyian azt tartják a legfontosabbnak, hogy olyan értékeket és tudást kaptak, amellyel a jövőben az élet bármely területén megállják a helyüket. A tanárok arra bíztatták a diákokat: őrizzék meg a barátságokat, gyűjtsenek tapasztaatot és találják meg azt a munkát, amelyben jól is érzik magukat.  

“Nagyon-nagyon jó volt, hogy így fele-fele volt a fiú lány, ugyhogy egy vidám társaság jött össze. Hát útravalóul, hogy mindenképpen én, mint némettanár a nyelveket szorgalmaztam nagyon, hogy az angolt és a németet is nagyon tanulják, sokmindenbe kóstoljanak bele, de, hogy  olyan szakmát hivatást válasszanak, ami tényleg piacképes”- fogalmazta meg útravalókéntTóthné Bozi Edit osztályfőnök.

A Premontrei Gimnáziumban angol, német, biológia és katonai, tagozatú osztályok közül választhatnak a tanulók. Ez utóbbi annyira kedvelt, hogy a következő tanévben bővítik a képzést.

“A következő tanévtől, 2015-16-os tanévtől lesz nekünk, bízunk benne, hogy megkapjuk ehhez a  gondviselést is, lesz talán rendészeti tagozatunk. Akkor a rendészetit és a katonait egy osztályba szeretnénk rakni, most is ez a legmagasabb létszámú, 38 fő” - tájékoztatott Véghné Busics Hilda, a Premontrei rendi szent Norbert Gimnázium igazgatója.

A hagyományokhoz hűen tánc és vidám műsorok követték a szalagfeltűzést.

VideóGaléria

{gallery}https://www.flickr.com/photos/szombathelyi7/sets/72157650760297941/{/gallery}