Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tavaszi ruhát ölt a város

Beindították a szökőkutakat, gyomlálják a virágágyásokat, megmetszették a fákat – a Szombathelyi Parkfenntartó és Temetkezési Kft. mintegy ötven munkatársa dolgozik szerte a városban. A jó idő beköszöntével megkezdődtek a tavaszi munkák. Már most sokan kilátogatnak a parkokba, terekre.

A Fő téri szökőkútban csütörtök délután óta csobog a víz, hétvégén várhatóan a másik öt is üzemel már. „Egy hete kezdődtek a vízgépészeti munkálatok a város szökőkútjain. Eltávolítottuk a téli burkolatot, elvégeztük az általános karbantartást, az esetleges hibákat kijavítottuk. Munkatársaink ilyenkor kitisztítják a fúvókat, szivattyúkat, szűrőbetéteket, és ellenőrzik a frekvenciaváltókat” – mondta el érdeklődésünkre Kiss Dávid, a Szompark Kft. igazgatója.

Megkezdődtek a tavaszi munkák a város parkjaiban is. A héten befejeződött a koros fák metszése, és elkezdődött az évelő, egynyári virágágyások gyommentesítése. Ezzel párhuzamosan pótolják azokat a növényeket, amelyek a téli fagy vagy sózás miatt megsérültek. Kiss Dávid szólt arról is, hogy ellenőrzik és próbaüzembe helyezik az öntözőrendszereket, az egynyári virágok ültetése várhatóan májusban kezdődik. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is színes virágokban pompázik majd a Fő tér.

A tapasztalatok szerint a szombathelyiek szívesen töltik szabadidejüket a parkokban és a szökőkutak környékén. „Akárcsak a többi gyerkőc, a kisfiam is imádja a vizet. Gyakran kijövünk ide a Fő téri szökőkúthoz. Ez egyúttal jó lehetőség arra is, hogy találkozzanak a kisgyermekes anyukák” – mondta a Szombathelyi Médiaközpontnak az egyik arra sétáló kismama.Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb