Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Augusztus utolsó hétvégéjén lesz a karnevál

Javában tartanak az idei karnevál előkészületei. A januári közgyűlés döntése értelmében a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. szervezi a történelmi fesztivált a karneváli közalapítvány közreműködésével. A fő helyszínek és programok változatlanok, de a fellépők között több szombathelyi és Vas megyei tűnik majd fel. Újdonság lesz a Történelmi Témapark szakmai napja.
Egy hónapja alakult meg a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány héttagú kuratóriuma Csapláros Andrea vezetésével. A turisztikai kft.-vel közösen azonnal megkezdték a szervezőmunkát, amelyben továbbra is számítanak a rutinos szakemberekre – számolt be a Szombathelyi Televízió Műhely című magazinműsorában a kuratórium elnöke. "Hetente találkozunk a kuratóriumi és felügyelőbizottsági tagokkal rendszeresen egyeztetünk. Megtörtént az átadás-átvétel, ami fontos lépés volt ahhoz, hogy elkezdődhessen a munka. Ami a közgyűlés döntése nyomán a kuratórium, az alapítvány elsődleges dolga, vagyis a költségvetés, a programok összeállítása már gőzerővel zajlik."

A rendezvény a hagyományokra épül, ezúttal háromnapos programsorozatra várják majd a látogatókat. A legnépszerűbb helyszínek (témapark, kalandvár, romkert, vásár, bor- és sörtér, tematikus udvarok) ezúttal is nyitva állnak a látogatók előtt, lesznek régi ismerősök és új szereplők. A korábbi karneválok szervezői továbbra is részt vesznek a munkában, folytatják a nevükhöz köthető programhelyszínek tartalommal való megtöltését, a tapasztalatukra számít az új kuratórium.

Ugyanakkor színesíthetik a megszokott eseményeket a szervezésben Savaria Turizmus Nonprofit Kft. szakembergárdája által javasolt ötletek. „Nagyon jó az együttműködés, ami csak hasznára válhat a 16. történelmi karneválnak” – méltatta a közös munkát Csapláros Andrea. A fellépők között több szombathelyit és Vas megyeit láthat majd a karneváli közönség. Újdonság, hogy pénteken a Történelmi Témaparkban – a korábban megfogalmazott igények alapján – szakmai napot szerveznek a hagyományőrző csoportok, történelemtanárok és diákok számára. Terveink szerint április végén, május elején lesz a ferences kertben egy diákkarnevál, ahol kipróbálhatják az ottani látványosságokat, és egyéb szórakoztató programokat is szervezünk számukra. "Olyan tudományos munkatársakat hívunk meg az őskortól a középkorig, akik elmondják a csapatoknak, min kellene változtatni, mit csinálnak jól. Ténylegesen szakmai nap lesz, történelemtanárokat is meghívunk erre, és a diákságot jobban be tudjuk vonni az ismeretszerzésbe” – hangsúlyozta a kuratórium elnöke.

A kuratórium 34 millió forinttal gazdálkodik, amelyből húszmillió a Nemzeti Kulturális Alapból elnyert pályázati forrás, ezt az összeget a programszervezésre fordítják. Emellett a következő időszakban a turisztikai kft. külön a marketingköltségek támogatásához nyújt majd be pályázatot. A Savaria Történelmi Karnevált a nyár utolsó hétvégéjén, augusztus 28-29-30-án rendezik.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb