Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Virágokat ültettek a múzeum parkjában

Kisgyermekes családok gyűltek össze a Savaria Múzeum parkjában már második alkalommal, hogy együtt ültessenek virágokat. A Születés Hete programsorozat zárásaként szervezték meg a programot, mert az eredetileg anyák napjára tervezett esemény múlt vasárnap elmaradt a csapadékos időjárás miatt.
Gyerekek, anyukák, apukák, nagyszülők gyülekeztek vasárnap délután a Savaria Múzeum parkjában. A szervezők közös virágültetésre hívták a családokat, mintegy hetvenen jelezték részvételüket. “Fontosnak tartom, hogy a gyerekek is átérezzék, hogyan ünnepeljük az anyákat. Ők még elég picik, egyikük ovis, másikuk bölcsis, de talán így egy kicsit közelebb kerül hozzájuk az anyák napja” - fogalmazott Menyhártné Turcsán Eszter. “Anya miatt fontos, mert megérdemli, hogy a gyerekektől ilyen szép virágot kapjon, mégha nem is otthonra, mert ez tovább megmarad, mint a vázában” - mondta Szabadfi Gergely.

Az ágyásba mintegy 150 tő begónia került. A növényeket a parkfenntartó cég gondozza majd, de a szervezők remélik, hogy a családok év közben is szívesen látogatnak el ide, és figyelemmel kísérik a virágok növekedését. “Magyarországon demográfiai katasztrófa fenyeget - szokták mondani, de én bízom abban, hogy a magyarok nagyon sokáig élnek majd a Földön, és ennek alapfeltétele az, hogy legyen család” - fogalmazott Puskás Tivadar polgármester.

A program részeként indította útjára a Vas Megye Népegészségügyéért Alapítvány a Vasi vándorbölcsőt, melyet Palatkás József, őrségi fafaragóművész készített. A bölcsőre várandós édesanyák pályázhatnak. A sorolás ezúttal az első gyermekét váró Babos-Szőllősy Gabriellának kedvezett, amit édesanyja vett át. Az országos vándorbölcső program a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom része, amelynek legfontosabb célja, hogy a családokban megszülethessenek a tervezett, kívánt gyermekek. “A szeretet kifejeződésének a jele, hogy aki egy éven át magánál tartja, csatlakozik jelképesen ehhez a mozgalomhoz” - mondta Stánitz Éva, megyei tiszti főorvos.

A vándorbölcső és a szombathelyi ötlet nyomán remélhetőleg országossá bővülő anyák napi virágültetés is olyan civil kezdeményezés, ami előmozdíthatja a családok, a gyermekek számának gyarapodását - remélik a szakemberek.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb