Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Mesemozaik a kórházban

Mesemozaikkal ajándékozták meg a Premontrei Gimnázium diákjai a Markusovszky Kórház gyermekosztályát. A falikép a gyermek-neurológia várójában kapott helyet. 120 tanuló nyolc hónapon keresztül dolgozott rajta.
Egy kacsalábon forgó palota a mozaik központi eleme, e körül sorakoznak a mesei szereplők és motívumok: békakirályt, óriást, hercegkisasszonyt, égig érő paszulyt, boszorkányt és királyfit is lehet látni rajta. Színes üveglapokat vásároltak, apró darabokra vágták, és ebből rakták ki a képet. Nyolc hónapon keresztül dolgoztak rajta a diákok. "Szeptemberben láttunk neki a tervezésnek, miután egyeztettünk a kórházzal, hogy fogadóképesek. Októberben álltunk neki a munkának, több mint 8 hónap munkája van ebben a mozaikban, és 120 gyerek dolgozott rajta" - mesélte Dancs Jeanette, az iskola ikon- és üvegfestő tanára.

Az iskolában már több saját készítésű mozaik is helyet kapott. A gimnázium újraalapításának 20. évfordulója alkalmából jött az ötlet, hogy nyissanak a város felé, ekkor keresték meg a kórházat. A falikép a diákok ötletei alapján állt össze. "A hercegnő volt az én projektem, a haja kicsit ombrés lett, mert kontúrozásnál besötétedett a sárga. Tegnap végigkontúroztam a sárkány körvonalát, hogy jól ki lehessen venni a formákat belőle" - mondta Légrádi Evelin, az iskola diákja.

A mozaik a gyermek-neurológiai szakrendelők előtti folyosó falán kapott helyet. "Ez pont egy olyan helyen van, ahol a neurológiai szakrendelés van, az ide érkező gyerekek egy része szorongással küzd. Ez óriási feszültségoldó lehetőség számukra, hogy amíg várnak a rendelésre, egy ilyen szép mesevilágban gyönyörködhetnek" - fogalmazott Oroszlán György osztályvezető főorvos.

A mozaikkal otthonosabbá, barátságosabbá vált a folyosó. A szülők a várakozás ideje alatt a képek alapján akár mesélhetnek is a gyerekeknek. A gimnázium jubileumi tanéve pénteken 18 órakor a gálával zárul a Bartók Teremben.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb