Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Jóindulatú hajhullás terjed Szombathelyen!

Egyre több ember gondol arra, hogy a számára felesleges vagy legalábbis nélkülözhető dolgokat jótékony célra ajánlja fel. Vannak rendszeres véradók, olyanok, akik a megunt játékot, könyvet vagy ruhát zsákba gyűjtik, és elajándékozzák. Adódik a kérdés: mi van akkor, ha valakinek hosszú a haja, és úgy dönt, hogy megszabadulna a régóta növesztett hosszú lófaroktól? Jó hírünk van! Szombathelyen már ezt is felajánlhatják! Meg is tették már, méghozzá nem is akárhányan!
Mák Dóri mostanra afféle karitatív polihisztorrá vált. Bármilyen jótékonysági akcióba kezd, tömegeket vonz – bíznak benne és követik őt. Nyolc éve ajánlotta fel első alkalommal a haját, akkor 57 centis loknik kaptak új gazdát neki köszönhetően. Most elérkezettnek látta az időt arra, hogy ezt megismételje. A hajadományból  – a Gyermekrák Alapítvány közreműködésével – kamaszok számára készítenek parókát. Mivel azonban egy paróka elkészítéséhez legalább három segítőre van szükség, Dóri egy posztot tett közzé közösségi oldalán, hátha akad majd, aki csatlakozik hozzá. Mint mondja: ekkora megmozdulásra nem is számított!

Röviden összefoglalva az ideális hajadomány: harminc centi hosszú vágásból a töredezett végek eltávolítása után legalább huszonöt centis lokni, ötször öt centis tincsenként gumizva, lezárt papírborítékban tárolva – mert a műanyag nem tesz jót a hajnak. Se túl vörös, se túl fekete, se túl szőke, és legalább két hónapja nem festett. Aki azt gondolná, hogy nem sok ilyen adakozó akad, téved!

Most tartanak 83 felajánlásnál – ebből legalább huszonöt paróka készülhet! Azt talán nem kell részleteznünk, hogy egy hajkorona milyen jó hatással lehet egy kemoterápiás kezelés alatt álló tini lelki állapotára, de ha azt is hozzátesszük, hogy így bőrbarát anyagokból, harmadáron készülhet el egy-egy paróka, akkor valóban megérti mindenki, hogy mekkora dologról van most szó! De nem csak a hajadakozók vannak sokan, hanem már kilenc fodrász is tevékenyen segíti az akciót. Az ő hozzájárulásuk az, hogy ingyen vágják le, és fazonírozzák újra az adakozók frizuráját.

A hatéves Réka a családjával nézte a tévét, amikor egy kopasz lányt látott a képernyőn. Nagyon megragadta a látvány, és faggatni kezdte édesanyját. Miután megértette, miről van szó, elhatározta, hogy ha elég hosszú lesz a haja, ő is egy rászoruló kislánynak adja majd. Most csatlakozott az akcióhoz, csakúgy, mint a 36 éves Dénes, aki már szintén nem először ajánlja fel haját. Azt mondja: a rockzenekaruk feloszlott, és egyébként sem annyira menő már a hosszú haj a férfiak körében. A 16 éves Virág pedig annyira megszerette az új, rövidre vágott frizuráját, hogy vissza sem növeszti.

Egy biztos: július 15-ig még bárki csatlakozhat az akcióhoz – Mák Dóriék ekkorra szerveznek egy csoportos hajvágást Szombathelyen. Sőt, Dóri megígérte, hogy ha elérik a száz fős álomhatárt, akkor személyesen viszi majd el a hajadományokat az alapítványhoz. A csatlakozni szándékozók a Divatbemutató kicsit másképp… hivatalos Facebook-oldalán jelentkezhetnek eddig az időpontig.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb