Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ásványok nyomában

2015-08-03, 13:47
   |   Kategória: Pink
A kámoni arborétum ökoturisztikai központjának kiállító galériájában a Vas megyei ásványgyűjtők anyagai mellett, Horváth Ernő paleobotanikus és Pásti János természetbarát posztomusz kiállítása is látható.
Leginkább, az ásványok, kőzetek, őskövületek iránt érdeklődő fiatalok figyelmét szeretné felkelteni, a ”A természet harmadik birodalma” című ásványkiállítás. Ahol az egyik legősibb hangszer, a didzseridu dallamai is felcsendültek. “A feleségemnek mindig a csillogó dolgok tetszenek a legjobban, én ezzel nem így vagyok, nekem a cápafogak legalább annyira tetszenek. Én a gyerekeket is úgy próbálom irányítani, hogy az érdekességeket keressék. Ne mennyiségeket keressenek, hanem mindig a különlegességeket keressék meg” - hangsúlyozta Varga Tamás gyűjtő.

Erre minden évben kétszer, tavasszal és ősszel is van lehetősége a gyerekeknek a 2-3 napos túrákon. A kövek iránti szeretet a többségnél egy életen át tart. “Én vagyok az első ember, aki kiszedek egy-egy ásványt vagy foszíliát, a földből, kőzetből, úgyhogy ez egy nagy élmény. Aztán utána hazaviszi az ember, fölteszi a polcra és egy szép emlék” - mondta Németh Szabolcs, a Koch Sándor Ásványbaráti kör tagja.

A kiállításon a vasi gyűjtők anyagai, a Vasszécsenyi Ásványmúzeum  és a 35 éves Koch Sándor ásványbarát kör gyűjteménye látható, köztük 100-200 millió éves foszíliák, tengeri üledékekből előkerült közetek, lenyomatok is. “Amit láthatnak itt, ásványok, kőzetek, és fosziliák. Két vitrinben a Guti-hegységbeli, valamint erdélyi ásványok láthatók, a szabadpolcokon pedig más magyarországi kőzetek kaptak helyet” - tájékoztatott Pődör György, a Vasszécsenyi Ásványmúzeum alapítója.

A kiállítás szeptember 27-éig látható a Kámoni arborétum ökoturisztikai központjában, melynek egy része ott is marad.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb