Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A rendszeres véradókat köszöntötték

2016-12-01, 09:24
   |   Kategória: Pink
Egyre kevesebb a véradó, a fiatalok közül pedig alig jönnek - ez is kiderült a Véradók Napján, ahol a legaktívabb szervezeteket és embereket díjazták. Vas megyében egy csempeszkopácsi férfi adott legtöbbször a véréből, hogy életet mentsen.
A legaktívabb véradók közül a Véradóbarát Munkahely címet egy szálloda nyerte el: az ott dolgozók fontosnak tartják, hogy megmentsenek három életet. “Hosszú évek óta a kollektíva kérésére, kezdeményezésére biztosítjuk a helyszínt a véradáshoz, és ezt propagáljuk vendégeink körében is. Nagyon sokan érkeznek kívülről is, a környező településekről" - fogalmazott Maráczi Gábor, a Greenfield Hotel Golf & Spa igazgatója.

Mint minden évben 1988 óta, most is Vas megye rendszeres véradóit ünnepelte a Magyar Vöröskereszt november 27-e, vagyis a Véradók Napja alkalmából - a legaktívabb szervezetek és magánszemélyek kitüntetést kaptak. “Az ő adományuk, az ő vérük az nélkülözhetetlen a magyar egészségügyben, tehát azt kell mondani, hogy egészségügy sem Magyarországon, sem a világon, sehol nem létezne. Őket ünnepeljük" - hangsúlyozta Jáger Rita, a területi vérellátó intézet vezető főorvosa.

A 125-szörös véradó, a sárvári Holpert Kálmán kapta az egyik legnagyobb, a Pro Vita kitüntetést. Legtöbbször a csempeszkopácsi Lempeg Imre adott vért Vas megyében, ő 158 alkalommal mentett meg így embereket.“Sajnos egyre csökken a véradók száma. Ami nagyon szomorú, az az, hogy kevés a fiatal, és a régi véradóink elöregedtek, úgyhogy kell gondolkoznunk az utánpótláson, de igaziból kimondhatjuk, hogy vérhiány nincs" - mondta Baracskai Józsefné véradásszervezési koordinátor.

Az ünnepségen mintegy százötvenen vettek részt, mindannyian rendszeres véradók.
A város megköszönte a hamarosan nyugdíjba vonuló György Béláné munkáját is: ő 36 éve véradásszervező koordinátorként segíti a Vöröskereszt Vas Megyei Szervezetét.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb