Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A várakozást felülmúló eredménnyel ért véget a Szombathelyi Televízió karácsonyi kabátgyűjtő akciója

2016-12-19, 18:00
   |   Kategória: Pink
A Johannita Rend a napokban el is juttatja az adományt a rászorulókhoz. Pénteki Hétvége című műsorunkba - jelképesen - a diákok hozták be az iskolákban összegyűlt nagymennyiségű kabátot.
Add tovább a kabátod! Ezzel a címmel hirdetett jótékonysági akciót a Szombathelyi Televízió a középiskolások körében december elején. A  Szent Márton-év jegyében közzétett felhívás értő fülekre talált, szinte mindegyik szombathelyi középiskola részt vett a gyűjtésben.

"Elég nagy iskola vagyunk, úgyhogy kellett egy kis idő, mire mindenhova eljutott a hír, még úgy is, hogy a tanárok segítettek. De lelkes volt mindenki, rengeteg kabát gyűlt össze, tetemes mennyiség" - mondta Szabó Laura, az Orlay-iskola tanulója.

Miután a televízió a december 8-i Híradójában is beszámolt az akcióról, szerkesztőségébe a nézőik közül is nagyon sokan hoztak kabátokat, minden korosztály részére. “Bármikor ránéz erre a kabátra, esetleg annak, aki kapta az is eszébe jut: ha egyszer nekem majd több lesz, én is tovább adom ezt a kabátot" - tette hozzá Lovass Tibor, a Szombathelyi Televízió igazgatója.

Az adományt a Johannita segítőszolgálat juttatja el oda, ahol szükség van rá. Elsősorban a Kárpátalja magyarlakta településeire, illetve az Ormánságba, Pécs környékére. “Itt jórészt olyan családoknak kívánjuk ezt átadni, akiknek sok gyermekük van, rászorulók, hátrányos helyzetben élnek, munkanélküliek, és bízunk benne, hogy örömet okozunk" - mondta Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész, johannita lovag.

A kabátokat ugyancsak önkéntes felajánlással a Domino-Trans szállítja el Alsószentmártonba és Kárpátaljára, ahol a helyi egyházak közreműködésével osztják majd szét a rászorulók között.  
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb