Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nagy a forgalom a piacon

2016-12-22, 13:58
   |   Kategória: Pink
A város minden pontján hatalmas a választék fenyőfából. A lucfenyő méterét 1300 forinttól lehet megvásárolni, sokan mégis inkább a drágább, de tartósabb ezüst, vagy normand fenyőt választják.
“Én csak szép fát tudok hozni, mert a rosszat nem lehet eladni. Nekem karácsony előtt már nincs fám, mert addigra mindig eladom. A panelosok hagyják az utolsó két napra, mert nincs hely, ahová betegyék, azért vásárolnak a végén" - mondta Molnár Ferenc őstermelő a Szombathelyi Televízió Híradójának, aki a kertjében maga neveli a fenyőfákat. Azt mondja, 14-15 évig folyamatos odafigyelést igényel, hogy ilyen formás fákká nőjenek. A normand fenyő méterét 4-5 ezer forintért adják, az ezüstfenyő valamivel olcsóbb, a lucfenyő ára pedig méterenként 1.300 forintnál kezdődik.

Hétköznap is nagy a forgalom a szombathelyi vásárcsarnokban. (6.54) Már most sokan állnak a húspult előtt. Nagy a választék a karácsonyi asztali, és még nagyobb a sírdíszekből.

Nem hiányozhat az ünnepi asztalokról a mézeskalács sem. Béresné Dormán Ibolya Zala megyéből hozta kézműves termékeit a szombathelyi piacra. "Gyerekeknek azért szeretik ezt a szülők megvenni, mert kincseket lehet belerakni a gyerekeknek. Szaloncukrot, csokoládét, meg mécseseket szoktam beletenni" - mondta.

Az Európai Unióban a fejenkénti átlagos halfogyasztás 20 kg, nálunk ez alig több, mint 6 kg, bár a magyar hagyományoknak megfelelően, valószínűleg a legtöbb család asztalára kerül karácsonykor hal. Molnárné Helyes Ibolya kereskedő folyamatosan tölti a pultot kizárólag magyar hallal, azz mondja, a nagy roham már napokkal ezelőtt beindult. Majdnem mindent visznek, főleg ami halászlének való.

A piaci kínálatból nem hiányzik a fagyöngy sem, amely szintén karácsonyi kellék, hiszen a néphit szerint szerencsét, jólétet hoz, és elűzi a rosszat.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb