Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Óvjuk a kutyákat a nagy hidegtől

2017-01-12, 11:04
   |   Kategória: Pink
Kutyaruha, mancsvédő krém, hajszárító:  cseppet sem felesleges dolgok, amelyekre sok felelős állattartónak szüksége lehet a rendkívüli hidegben. A lakásban élő kutyáknak természetesen a kemény fagyokban is sétálniuk kell, de nem mindegy, hogyan.
“Ugye egyrészt felöltöztetjük, hát máshogy nem is tudom, hogy hogy lehet. Többször fölvesszük, ha látjuk, hogy nagyon fázik, de ugye levegőznie mindenképpen kell, úgyhogy megoldjuk" - mesélt Rákóczi Fanni a Szombathelyi Televízió Híradójának, hogy hogyan sétáltatja kutyáját a nagy hidegben.

Ma már nem ritka, hogy ruhát látunk a kisebb testű, fázósabb kutyákon, és ez a szakember szerint is okos dolog. Még ennél is fontosabb azonban, hogy az állatok talpát óvjuk a városi utakon. “Mindenképpen javasoljuk, hogy egyrészt kerüljék azokat a részeket, amik sózva vannak, ha lehet, illetve kapható kutyás boltokban, állatpatikákban mancsvédő viasz, vagy pedig egyszerűen vazelinnel megelőzésképpen bekenhetik a lábukat. Kis testűeknek kapható ezekben az üzletekben kis cipőcske is, amit szintén, hogyha ennyire extrém érzékeny kutyusról van szó, akkor viselhet.” - fogalmazott Varjú Gábor állatorvos

Havas, jeges időben érdemes még a mancs körüli hosszabb szőrzetet rövidebbre vágatni, és ha séta közben megázik az állat bundája, utólag tanácsos akár hajszárítóval megszárítani. Összességében azonban elmondható, hogy a kutyák többsége kifejezetten ellenálló. A dermesztő hideg egyébként sem kedvez a kórokozóknak, a fertőzéses megbetegedések tehát ritkábbak ebben az időszakban.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb