Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megérkeztek a tavasz első hírnökei Szombathelyre

2017-02-21, 15:01
   |   Kategória: Pink
Az országban elsőként a Zanati városrészen láttak gólyát. A hétvégén pedig a hóvirág is kibújt a Kámoni Arborétumban, a jó időt kihasználva nagyon sokan sétálgattak a rügyező fák között.
Ez a gólya repült haza leggyorsabban Magyarországra ezen a tavaszon. Egyedül van: párját tavaly elütötte egy autó a faluszélen - ezt mesélik a környékbeliek. Abban reménykednek, hogy újra talál társat magának, és lesznek idén is fiókák. Élelmet a falu széli pataknál, a mezőkön, a közeli szántókon viszonylag könnyen talál. “16-án fél öt tájban, akkor láttam repülni. Hogy aztán akkor jött-e meg, vagy pedig már csak jött újra haza, nem tudom megmondani, de aztán utána minden nap látom itt a fészekben" - mondta Nardai Lajos lakos.

A hóvirágot 2017-ben az év vadvirágának választottak. Védett, tilos leszedni - csak így őrizhető meg ennek a fajtának a genetikai sokfélesége. Eszmei értéke 10 ezer forint. “Vas megye hóvirágnagyhatalom. Nagyon sok tájegységünkben előfordul a hóvirág. Ha nem Szombathely közvetlen környékét nézném, akkor a Rába vonala az egy hóvirág-eldorádó, vagy a kisebb patakok: Ablánci patak, de mondhatnám a Répcét is, mindenfelé vannak hóvirág lelőhelyek" - tette hozzá Keszei Balázs, a Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium iagzagtója.

A Kámoni Arborétumban már most gyönyörködhetnek a hóvirágokban a látogatók. “Az arborétum fás növényeknek a gyűjteménye, de nagyon fontosak a hagymások is: több hektáron van hóvirág, tőzike, téltemető, és nagyon sok más, tavasszal virágzó növényünk van. Ezek mellett vannak a cserjéink, pédául a varázsmogyoró, vagy a tündérfa, amely már rég virágzik. Nagyon szép, nagyon látványosak!" - fogalmazott Németh Gábor, a Kámoni Arborétum vezetője.

Teljes pompájukban egy-két hét múlva várják a látogatókat a hagymás virágok a Kámoni Arborétumban.


6 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb