Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Felöltöztették a fákat a Kámoni Arborétumban

2017-03-06, 12:35
   |   Kategória: Pink
„Öltöztess, díszítsd fel egy fát!” címmel hirdetett pályázatot a Kámoni Arborétum. Az alkotások vasárnap, a Faöltöztető napon kerültek fel a növényekre. Az akció célja az újra divatba jött kézimunkázás népszerűsítése, és persze az is, hogy minél többen lássák az arborétum értékeit, például most a szőnyegvirágzást.
Krókuszok, hóvirágok és tőzikék milliói alkotnak szőnyeget a Kámoni Arborétumban. Ezúttal azonban nem ez az egyetlen attrakció. Az intézmény felhívásának köszönhetően a „Faöltöztető napon” szorgos kezek díszítették a fákat. Az egyik ágas-bogas lonc például az év fája, azaz vadalmafa. “Egy nem túl jóképű loncot választottunk, hogy ő is jól nézzen ki, ha már egyszer egy nagy öltöztetésben vagyunk. Az év állataival és növényeivel készültünk, amik meg lettek varrva" - mondta Pomper Mónika.

Az egyik bokor színes pomponokat kapott, egy hatalmas fa pedig az egyik szombathelyi középiskola diákjainak köszönhetően a tavasztündérnek adhat átmenetileg otthont. “Úgy döntöttünk, hogy egy tavasztündért készítünk, amelyik egész télen kötögetett és aztán leeresztette a fonalát, mint egy indát, hogy ezen az élet elinduljon, és itt látszik is, hogy a katicabogarunk már felfelé indulgat, és még kerülnek rá virágok, amelyek kezdenek nyiladozni" - mondta Sárfi Noémi, a Herman - iskola kollégiumi nevelőtanára.

Az Aranyhíd Nevelési Központ diákjai nemcsak felöltöztették a göcsörtös tiszafát, hanem meg is ölelgették. “Azt gondoltuk, hogy ez egy olyan közösségi esemény lehet itt, Szombathelyen, ami amellett, hogy jól érzik magukat az emberek, osztályok, idősklubok, hiszen ők is vállaltak egy-egy fát, amellett közelebb tudjanak kerülni egy fához, hiszen ez egy különös kreativitás igényel az embertől, hogy együttműködjön egy fával" - fogalmazott Szendi Zsuzsa, a Kámoni Arborétum ökoturisztikai vezetője.

A faöltöztető napon húsz növény kapott új ruhát. Ezeket április 9-éig nézhetik meg az arborétum látogatói, sőt szavazhatnak is arról, melyiket tartják a legszebbnek, legötletesebbnek. Az ünnepélyes díjátadó után azonban levetkőztetik a fákat, már csak azért is, mert a meleg ruha alatt megtelepedhetnének a kártevők.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb