Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Jó idő esetén kinyit a Kalandváros

2017-03-14, 12:26
   |   Kategória: Pink
Minden évben március 15-ére nyitásra kész állapotba hozza a Kalandvárost a fenntartó, hogy jó idő esetén ezután már bármikor fogadni lehessen a látogatókat. Erre a pillanatra ugyan még várni kell, de a karbantartással már a napokban végeznek.
A járda kiegészítésén dolgoznak a szakemberek a Kalandvárosban, egy új játékot tesznek most elérhetővé kerekes székes látogatók számára. A park legújabb, akadálymentes elemét és további két rugós játékot tavaly vásárolt a fenntartó cég a városvezetés támogatásával. “A Szombathely a segítés városa programon belül az újraélesztési rekordkísérlet kapcsán kapott a társaságunk 3 millió forintot a szombathelyi önkormányzattól azért, hogy kimondottan mozgássérült gyermekek által is használható játékokat vásároljunk a Kalandvárosba. Ezekkel együtt most már 47 játékeszköz várja a  gyerekeket a létesítményben" - mondta Potyondi Nikolett, a SZOVA Zrt. kommunikációs referense.

A közelgő nyitás előtt más tennivaló is akad a Kalandvárosban. A járdát teljes hosszában átnézték, és ahol szükséges, javítják a köveket és a szegélyt. Ugyancsak ellenőrizték az összes játékot, és a meghibásodott léceket kicserélik. A játszóeszközök alatti terep is megújul: összesen 86 köbméter friss faapírtékot terítenek szét, ami többnyire az eséscsillapítás miatt fontos. Nem maradhat el továbbá a tisztasági festés a mellékhelyiségekben, ezzel most végeztek. “A Szova Zrt. munkatársai hetek óta azon dolgoznak, hogy felkészítsék a szezonra a Kalandvárost, ez mostanra nagyjából meg is történt. És az időjárás függvénye az, hogy pontosan mikor tudunk megnyitni, tehát hogy mikor fordul olyanra az időjárás, hogy a kisgyermekek már a szabadtéri játszótéren bátran kikapcsolódhatnak" - tette hozzá Potyondi Nikolett.

A Kalandváros tehát március közepére készen áll a nyitásra, a többi már nem a fenntartón múlik.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb