Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kis tengerészek a Mesevár Óvodában

2017-03-27, 12:34
   |   Kategória: Pink
Mentőcsónak, vitorlák, evezők, kormánykerék és halászháló - ez mind a szombathelyi Mesevár Óvoda Matróz csoportjának berendezéséhez tartozik mostantól. Szülők, képviselők és óvónők összefogásából igazi mesebirodalommá varázsoltak egy szobát, amiért a gyerekek tengerészműsorral mondtak köszönetet.
A gyerekek tengerészműsorral köszöntötték a vendégeket az ünnepségen.

Széles összefogás eredménye volt a mostani felújítás. Szülők, barátok, szponzorok, valamint Balassa Péter és Ipkovich György képviselői kerete kellett ahhoz, hogy egy korábban megkezdett épületrekonstrukció most kicsiben folytatódjon. “2014-ben a városfejlesztési IVS III. névre hallgató városfejlesztési terv keretében nagymértékű beruházás történt itt az óvodában, bővítés, fejlesztés, aminek következtében a csoportszobából nyílóan kialakítottak nálunk egy mosdóhelyiséget. Ennek a stílusa, az enteriőr inspirált engem arra, hogy hozzáigazítsam a csoportnak a stílusát. Rengeteg álmodozás, tervezés, böngészés előzte meg, mire kialakult a végleges stílus" - mondta Plózerné Nagy Edit, a Mesevár Óvoda óvónője.

A játékteret egy galériával növelték meg. Erre egy lépcsőn lehet fel- és lejutni, ami a hajószintek közötti közlekedést idézi. Az ablakok alatt egy hempergőt alakítottak ki, ahol az eltérő igényű óvodások pihenhetnek napközben. Egy élménykonyha is helyet kapott a szobában, ez az életre nevelésben lesz az óvónők segítségére. Emellett a bútorok, a textíliák és a kiegészítők is a matrózbirodalom hatását keltik.

A fejlesztések nem értek véget, a város többi óvodájában lesznek még kisebb-nagyobb beruházások. “Az elmúlt két esztendőben több száz millió forintból újultak meg óvodáink, így a szombathelyi Mesevár óvoda is, és a következő egy-másfél évben még egymilliárd forintos fejlesztés lesz az óvodáinkban" - tette hozzá Koczka Tibor alpolgármester.

A felnőttek a matrózkötél átvágásával, a gyerekek pedig a csokival teli pezsgősüveg meglendítésével avatták fel az új berendezést.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb