Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Közhírré tétetik!

2017-04-10, 08:10
   |   Kategória: Pink
Kőszeg városrészén a Szabóhegyen 2017.április 7.- én egy információs tábla került felavatásra, reméljük többünk örömére!
A Szabóhegyért Közösen Egyesület már a megalakulását követően foglalkozott a gondolattal, hogy jó lenne itt fenn a hegyen is több információ birtokában lenni, vagy éppen az ide érkező turistákat is információkkal ellátni. Miután a tábla ötlete megszületett, felkerestük a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-t, akik ez időben a Kőszegi-hegység alsó részén végezték a felújításokat. Kérésünkre szívesen adtak a leszerelt táblákból, melyet mi nagy örömmel fogadtunk. Köszönet érte! Ezt követően kezdtünk el tervezgetni, anyagot beszerezni. Két ügyes egyesületi tagunk bevállalta a tábla felújítását, próbaként először egy tábla elkészítését. Közben átgondoltuk, hogy mit is szeretnénk ezen a táblán közölni és kiválasztottuk az első táblánk helyét, mely egyesületünk  székhelye közelében egy magán telken kapott otthont. Felajánlottuk a hozzánk hasonlóan ugyancsak turizmussal is foglalkozó környékbeli egyesületeknek, hogy szívesen adnánk helyet az ő programjaik közlésére is. A tábla egy közös munka eredményeként az elmúlt hetekben készült el. A rákerült információs oldal készítése a kőszegi nyomdánk szép munkája. A háttérkép a Szabóhegyet ábrázolja a régi mivoltában, amikor a hegyoldal e része egy család tulajdonában volt és csak a képen látható ház állt rajta. Köszönet mind a nyomdának és a kőszegi családnak a jó munkáért és segítségért. A tábla felállításánál a városból is jött fel segítség, köszönet nekik is! A pénteki kis programunkkal megünnepeltük és megnyitottuk az információs táblánk „életét”. Az Irottkő Natúrpark Egyesület is megtisztelt bennünket és velünk ünnepelt. Az összegyűlt vendégek első kézből hallhattak a Szabóhegy történetéről, majd kellemes beszélgetés közben fogyasztottuk a háziasszonyaink finom apróságait. 

Ezen a táblán fogjuk közhírré tenni a Szabóhegyen és környékén készülő programokat, az egyesületünk eseményeit, felhívásokat. Ugyancsak szeretnénk evvel is közhírré tenni, hogy vagyunk, élünk és üdülünk  itt fenn a Szabóhegyen! Legalább is szeretnénk, ha az ehhez szükséges körülmények biztosítva lennének. Ide hozzánk fel is kell jutni és nem csak bakkaccsal! A hírét a rossz útviszonyoknak már nem kell közzé tenni, mert sajnos már többen meggondolják, hogy turistaként ide jöjjenek. Ez bizony elszomorító különösen akkor, amikor a régi itt folyó „pezsgő életről” mesélnek. Nem az itt élők, nem a turisták felelősek ezért az állapotért, aminek a szenvedő alanyai most mi vagyunk. A sok autójavítás mindnyájunknak gondot okoz, még akkor is, ha igen csak a szükség szerint megyünk le a városba, munkába, a gyermekek iskolába. Nem beszélve az idős tulajdonosokról, akik fel sem tudnak jönni a házikójukba.  Ezt a problémát valakiknek sürgősen meg kell oldani, mindnyájunk számára.

Ezért ismételten közhírré tesszük a kérésünket az erre illetékesek felé, hogy nagy baj van itt fenn a Szabóhegyen!  Kérünk ezért, egy mielőbbi hosszútávra szóló megoldást! 


Kóthy Zsuzsanna
Szabóhegyért Közösen Egyesület / Kőszeg

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb