Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A természet lágy ölén

2017-05-24, 08:05
   |   Kategória: Pink
Mint sokunk számára ismert 2009-ben a „Kiváló Európai Desztináció",(Úti cél) címet nyerte el az Írottkő Natúrpark. A nemzetközi elismerés óta évente EDEN-napokat szervez az Írottkő Natúrparkért Egyesület a térségben, hogy a turistákban, de főként a helyi lakosságban tudatosítsa a díj jelentőségét, bemutassa a térség ökoturisztikai értékeit.
Az ez évi május 20.-i rendezvényre gyalogtúra, természetismereti és ügyességi játékok, valamint kézműves foglalkozás volt meghirdetve. A helyszín kiválasztásánál  a szép környezet és a nem messze a város központjától elképzelés jó lehetőségnek ígérkezett. A kőszegi - hegység alsó részén a Szabóhegyen található alpannonia® szalonnasütő szikla hátterével már az év minden szakában szépségéről ismert. A téli időszak sziklapompája ismert színárnyalataival ilyenkor a vegetáció különböző zöld árnyalatainak ad helyet. Olyan mint egy színpad a változó hátterével, melyet egy díszlettervező sem tudna szebbé varázsolni. A Szabóhegyért Közösen Egyesület már jól ismeri és ezért apró rendezvényeinknek is itt adunk otthont. 

Egyesületünk örömmel fogadta azt az ötletet, hogy ez évben az EDEN- napok itt kerüljenek megrendezésre. Próbáltunk a szervezésben segíteni, de a mostani tapasztalat után ugyanakkor látjuk, hogy a jövőben az egyesületünk részéről nagyobb aktivitásra lesz szükség. Talán még az itt élőknek is meg kell ismerni, szokni, hogy ismét van és lesz élet a Szabóhegyen és van miért összefogni!

A korábbi évek gyakran felidézett szép emléke reméljük hamarosan felébred „Csipkerózsika álmából”, és ha egyszer a hegyre vezető út nem csak napi bosszúságot okoz, hanem járható is lesz, akkor talán több minden megváltozik.  

A szombati rendezvény alkalmára a vendégek részére a szalonnasütő körüli asztalokat, padokat kibővítettük és a családi piknik hangulata kedvéért piknik takarókat bocsájtottunk rendelkezésre. Az Irottkő Natúrparkért Egyesület szorgalmas tagjai lelkesen foglalkoztak a vendégekkel. Lehetőség nyílott geológiai ismereteiket játékosan bővíteni, mézeskalácsot dekorálni és a Szabóhegy történetét első kézből meghallgatni. A tavaszi palántanevelési tanácsadás és a majd hogy házhoz hozott palánták kedves és jó ötlet volt. Házi készítésű egyszerű finomságok mellett kellemes beszélgetések, ismerkedések alakultak ki. A jó hangulatot fokozta a háttérben megszólalt harmonika.

A néhány órai rendezvény alatt jöttek és mentek a látogatók. Örültünk volna egy magasabb részvételnek, de akik itt voltak jól érezték magukat, mert a hangulat igazi családias volt. Ezen felül a  délutáni órákban az Irottkő Natúrparkért Egyesület 6 fős kis csapata a sípálya feletti síháztól indulva végig a gyalogutak mentén a Bechtold Látogatóközpontig 9 zsák szemetet szedett össze, melyet a kőszegi Városüzemeltetés  hétfőn elszállított.

Köszönet mindazoknak akik a Szabóhegyre feljöttek, a szervezésben, lebonyolításban részt vettek és a környékünk szépségét hozzánk hasonlóan értékelik és szeretik.  


Kóthy Zsuzsanna
Szabóhegyért Közösen Egyesület/Kőszeg

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb