Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Idén is lesz ingyenes önkormányzati tábor

2017-05-25, 13:40
   |   Kategória: Pink
Idén is lesz ingyenes önkormányzati tábor általános iskolásoknak, a helyszín a Bercsényi-iskola. Olyan gyerekeket várnak ide június 19-étől akár kilenc héten át, akiknek nem tudják megoldani a szülei a nyári felügyeletét.  
Naponta ötven-hatvan szombathelyi gyermek nyári felügyeletét oldotta meg tavaly az ingyenes önkormányzati tábor helyszínéül kijelölt Váci Mihály Általános Iskola. A nap rendszerint udvari játékkal indult, de délutánonként kisebb kirándulások is belefértek a programjukba. Idén a Bercsényiben táborozhatnak az általános iskolások, abban az intézményben, ahol korábban már két éven keresztül sikeresen szerveztek hasonlót. “A korábbi gyakorlatnak megfelelően lesznek védőnők folyamatosan, akik ismerik a saját iskolájuk gyermekeit. A gyermekjóléti szolgálattól lesz egy csoportvezető, aki úgyszintén a hátrányos helyzetű gyerekeknek a jó ismerője. Azon kívül pedagógusok, nemcsak a mi iskolánk dolgozói, hanem másik iskolából is jelentkezhetnek" - mondta Fokiné Rácz Ilona, a Bercsényi Miklós Általános Iskola intézményvezetője.

Most még javában tart a tanév, a Bercsényi tornatermében is testnevelésóra folyik, de június 19-e után táborozókkal népesül be ez a helyszín. Kilenc héten keresztül a műfüves pályán, az udvari sportpályákon, vagy akár az aulában és az ebédlőben is tölthetik idejüket a gyerekek. “Akik közoktatási intézménybe járnak, tehát az első osztályt befejezték, és nyolcadikos korig. Természetesen a tábornak majd kiírásra kerül egy házirendje. Az étkezés befizetése pedig ugyanúgy történik, ahogy egyébként az iskolában is fizetnek a szülők. Tehát az a gyermek, aki jogszabályi felhatalmazás alapján nem fizet az étkezésért térítési díjat, az itt a nyári napközis táborban sem fizet" - tette hozzá Bencsics Enikő, az Egészségügyi és Közszolgálati Osztály vezetője.

Az önkormányzat minderre 5 millió forintot biztosít a költségvetésből.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb