Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A magyar eper a sláger a piacon

2017-05-31, 14:53
   |   Kategória: Pink
Az őstermelők és a kereskedők is 900 és 1.400 forint közötti áron kínálják a gyümölcsöt. Már megjelent a hazai cseresznye és meggy is, de például sárgabarackból még kizárólag Olasz-, és Spanyolországból származót árusítanak.
"Nagyon finom ám, jó édes!" - így kínálja portékáját a szombathelyi vásárcsarnokban Lendvai Lászlóné. Nagyon sokan keresik a magyar epret. "Csak magyar van, magyar cseresznyét kínálunk, meg magyar epret, a többi olasz, meg spanyol, ezek a déli gyümölcs félék, a nektarin, őszibarack – ezek még külföldiek" - mondta Lendvai Lászlóné kereskedő.

A spanyol vagy olasz sárgabarack 800 forintba kerül. A magyar epret 900 forintért is lehet kapni, de a nagyobb szemű gyümölcsért már 1.400 forintot kérnek. A meggy ára 700-800 forint között mozog, egy kilogramm cseresznyét pedig 400 és 1.000 forint közötti összegért adnak. "Az eper, ami nagyon megy, már a magyar eper is elérhető áron van, a külföldi epret vitték sokan, mert azt tudták megfizetni, de most már itt a finom magyar eper. Keresik a sárgabarackot, az még nem magyar, de jól viszik, a krumplit" - sorolta Türkné Balogh Andrea őstermelő, kereskedő.

A legtöbben a friss magyar árut keresik a szombathelyi piacon. "Inkább itt vásárolok, ezen a piacon, meg maszeknál is szoktam, ahol házi gyümölcsök vannak, házi termelés, úgy gondolom" - fogalmazott Virágné Géringer Katalin

Nem csak gyümölcsből, hanem paprika és paradicsom palántákból is széles a választék. Ezeket – fejlettségüktől függően - 100 és 500 forint közötti áron adják. Emellett bő a kínálat virágpalántákból is.
Megjelent már a gomba is a piacon, bár egyelőre nagyon kevés van belőle. Az Őrségből származó vargánya kilogrammjáért ötezer forintot kérnek.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb