Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Vuk figurája került a koraszülöttosztály falára

2017-06-12, 13:58
   |   Kategória: Pink
Harmadik éve adományoz mesejelenetet ábrázoló mozaikképet a kórháznak a Premontrei Gimnázium. Mostantól a koraszülöttosztály falán Vuk figuráját csodálhatják meg a kezelésre szoruló kisgyermekek és szüleik. A kórház nagyra értékeli az effajta segítséget.
Fekete István regényének főhőse, Vuk és családja elevenedik meg a Markusovszky Kórház legújabb fali mozaikképén, az intézmény csecsemő- és gyermekosztályának 3. emeletén. Az alkotást ünnepélyes keretek között avatták fel.

“A bátorságot, az erőt, a szelídséget, az alázatot szerettük volna jelképezni ezzel az ajándékkal, ami felkerülhetett ide, a koraszülöttosztály egyik falára" - ezekkel a szavakkal adta át jelképesen Véghné Busics Hilda, a Premontrei Gimnázium igazgatója az iskola diákjai által készített mozaikképet. Személyes hangú köszöntőjében kiemelte a segítség nyújtásának és elfogadásának fontosságát, amelyek - mint fogalmazott - az élet értelmét adják. A fiatalok zenés-verses műsora, és a mozaik megáldása után a kórház orvos-igazgatója mondott beszédet, aki az ilyen jellegű adományok jelentőségét hangsúlyozta.
“A gyermekek számára a kórház mindig a fehér köpenyes, rideg, fájdalommal járó közeget jelenti. Ezen próbál ez valamelyest segíteni, hiszen amíg ők várakoznak, várják az orvost, a rendelést, addig az anyukával megállva föl tudják idézni ezt a mesét, tud róla az anyuka mondani valamit, illetve maga a látvány, a csodálatos szép mozaik is biztos megnyugtatja a gyermekeknek a lelkét" - fogalmazott Káldy Zoltán.

A mozaikkészítés másfél évtizede része az egyházi gimnázium életének, a gyerekek tanórai keretek között ismerkednek ezzel a technikával. A kezük alól most harmadszor került ki színes üvegdarabokból ragasztott kép a kórház számára. “Gyerekek készítik gyerekeknek - közös munkával - ezeket az alkotásokat. Itt a hangsúly a közösségen van, a közösségben megélt élményen, és az, hogy ezt tovább is ajándékozhatjuk, jelen pillanatban beteg vagy nagyon pici babáknak" -
Dancs Jeanette, a Premontrei Gimnázium tanára.

A nemes feladat minden évben a 11. évfolyamos diákoké. Így volt ez két éve a gyermekneurológiára, tavaly a betegfelvételi helyiségbe, és most a koraszülöttosztály falára került mesejelenettel is.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb