Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kitört a vakáció

2017-06-16, 13:09
   |   Kategória: Pink
Játékkal, sporttal, élményekkel teltek az utolsó napok az iskolákban: a legtöbb helyen már tanszereket sem kellett vinniük a diákoknak ezen a héten, csütörtökön pedig kitört a vakáció.
Időre kellett kirakniuk a képet a bolyais gyerekeknek a katasztrófavédők által felügyelt ügyességi pályán. Nem csak ez volt a feladatuk a tanév végi élménynapon, amikor a város több pontját végigjárva egy történet állt össze a programjukból. “Egy afrikai terület felett egy repülőgép sajnos balesetet szenvedett, lezuhant, és nekünk túlélőink vannak. Nyolc helyszínen kell túlélniük az esőerdőnek a viszontagságait. Az egyik helyszínen gyűjtögethetnek, halásznak, vadásznak, itt most éppen egy lángoló falut fognak eloltani" - mondta Rózsa Viktória, a Bolyai-iskola tanára.

A játékban a felső tagozat és a gimnázium minden évfolyama képviseltette magát. “Főként gyorsaságra és egyensúlyra van szükség, meg talán egy kis csapatmunkára. Mindenkinek végig kell mennie egy oszlopon, azután pedig a tömlőket kell végighúzni, meg kirakni egy puzzle-t, ennyi végülis, és egy csapatként működik háromszor nyolc csapat" - magyarázta Kelemen Zsófia tanuló, állomásvezető.

A legtöbb iskolában sportolással, játékkal teltek az utolsó tanítási napok. Így volt ez a Váci Mihály Általános Iskolában is, ahol egy szabadulós játék keretében nyolc állomást jártak végig a gyerekek. “A diák önmagát szabadítja meg a 2016-17-es tanévtől, és mindenféle tudományterületbe egy picit belekóstolhatnak. Az ének-zenétől elkezdve a katasztrófavédelmen át az állatok védelmén keresztül nagyon sokféle téma lesz" - mondta Sarangné Vass Edina, a Váci-iskola tanára.

Az ebédlőben az egészséges étkezéssel kapcsolatban tarottak vetélkedőt, az udvaron pedig focizással telt az idő. A fák alatti padon kutyát is lehetett simogatni.

A kicsik a felelős állattartás szabályaival is megismerkedtek, amíg a kiskutyákkal játszottak. Közben a nagyobbak darts-ozással múlatták az időt. Chanel (ejtsd: Sanel) és Alexandra azt is elárulta, miért várták az utolsó napokat.
A vácis gyerekek idén rendhagyó módon búcsúztatták a tanévet: táblafeliratok helyett saját magukból rakták ki a bűvös szó betűit.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb