Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Jó a klíma, ha okosan használjuk

2017-07-20, 14:14
   |   Kategória: Pink
Egyre elterjedtebb a klímaberendezés használata, kevesen tudják azonban helyesen alkalmazni ezeket. Gyakran túl hideget fújnak, ami számos kellemetlen egészségügyi következménnyel jár.
Másodfokú hőségriadót rendeltek el csütörtökön - a 25 fok feletti hőmérséklet minden korosztály szervezetét megviseli. Ilyenkor megemelkedik a klímaberendezést használók száma is - legtöbben azonban rosszul alkalmazzák. “A legnagyobb probléma az egészségre gyakorolt hatásban az, hgy általában nagyon nagy hőingadozás van a klimatizált helyiség és a külső hőmérséklet között. Ez nagyon sok esetben felsőlégúti megbetegedéshez, de légcsőhuruthoz, de esetenként tüdőgyulladáshoz is vezethet" - hangsúlyozta Stánitz Éva, megyei tiszti főorvos.

Az általános egészségügyi javaslat szerint a kinti és benti hőmérséklet között 5-10 fokos eltérést tolerál a legjobban a szervezet - ettől azonban előfordulhatnak egyéni eltérések.

A mobilklímák most a legkeresettebbek, de divatba jött egy különleges ventillátor is. “Idén nagyon, nagyon népszerű a permetventillátor, amelyekhez lehet különböző illataromákat is tenni, hogy illatos permt szálljon a kinti térben. Természetesen nagyon nagy sláger a kis asztali ventillátor, amelyből évente egyre nagyobb darabszámokat tudunk értékesíteni" - mondta Boncz Péter, a Praktiker áruházvezetője.

A mobilklíma is nagy kedvenc lett: könnyű beszerelni, és átvihető egyik helyiségből a másikba. A kezelhetősége is egyszerű.

A vásárlók egyébként több tízezer forintot is megspórolhatnak a körültekintő vásárlással: óriási ár-különbségek tapasztalhatók az egyes áruházak klímaberendezései között.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb