Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Egy kis felfrissülés a kánikulában

2017-08-01, 17:54
   |   Kategória: Pink
Forr a levegő országszerte - kedd éjféltől harmadfokú hőségriadót rendeltek el a hét végéig.  A közel 40 fokos kánikulában a Vasivíz Zrt. párakapuval igyekszik enyhíteni az emberek hőérzetén, míg a GYSEV Zrt. munkatársai ásványvíz osztással hívják fel az utazóközönség figyelmét a folyadékbevitel fontosságára.
Kihelyezését követően szinte azonnal használták is a járókelők a Szentháromság szobor melletti párakaput. Elkél a frissítő hűsítő ezekben a forró napokban, hiszen a Fő téren haladva felerősödik az ember hőségérzete. "Igyekszünk a szubjektív hőérzetet is csökkenteni. Erre is szolgál ez a párakapu, amelyen átmenvén az ember úgy érzi, hogy egészen kellemes, hűvös lehelet ér hozzá" - hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester.

A Vasivíz Zrt. vízosztó sátrában Kohuth Viktor arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a vasi csapvíz kiváló minőségű továbbra is. A szakemberek hetente vizsgálják a helyi víz összetételét akkreditált laboratóriumban. A vezérigazgató megnyugtatott mindenkit, hogy kellő mennyiségű víz áll rendelkezésre a tikkasztó kánikulában. "40 százalékos kapacitással működünk, tehát a 60 százalék még szabad. Nagyjhából olyan 24-28.000 köbméter a Szombathely-Kőszeg vízellátási rendszeren a napi csúcs, volt, hogy fölugrott 30.000 köbméter per napos kitermelés fölé" - mondta Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója.

Kedden dél körül 35-36 fokot mérhettünk a belvárosban. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára az ország egész területére III. fokú hőségriasztást adott ki péntekig. A hőségriadó miatt ismét vizet oszt utasainak a GYSEV Zrt. A vasúttársaság munkatársai a nagyobb állomásokon, így Szombathelyen is palackozott ásványvizet osztanak az utazóknak. A vízosztás a hőségriadó végéig, előre láthatólag péntekig tart, de amennyiben szükséges, annak időtartamát a vasúttársaság meghosszabbítja.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb