Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rendben vannak a fagyit árusító cukrászdák

2017-08-03, 14:39
   |   Kategória: Pink
Tojás, tej, vaj - jó esetben ezeket is felhasználják a cukrászdák a fagylalt készítésekor, ezért a nyári forróságban kiemelten fontos a vendéglátó és kereskedelmi egységek ellenőrzése. A tapasztalatok általában jók, eddig kevés hiányosságot talált a hatóság.
Nagy forgalmat bonyolítanak a szombathelyi cukrászdák a forró nyári napokon. A legnehezebb dolguk a tűző napon árusító fagyisoknak van, de a viszonylag hűs épületben működő egységeket is kihívás elé állítja ez az időjárás. Ebben a cukrászdában mindent rendben találtak az ellenőrök, akik most fokozottan vizsgálják a szabályok betartását. “A 41 fokot azt semmiképp sem a Magyarországon megtalálható gépeknek, illetve embereknek találták ki. Természetesen ilyenkor a hűtőgépszerelő is jóformán napi vendég nálunk. Amire fokozottan oda kell figyelnünk, a tartalékhűtők, hogy a hűtőláncot tudjuk végig biztosítani. Természetesen a dolgozók sem bírják, tehát védőital biztosítása. Egy légkondicionált műhelyünk is van szerencsére, tehát ami olyan munka, azt ilyenkor ott végezzük el. És ugyanúgy a nyersanyagoknak a hűtéséről, a raktárnak a légkondicionálását kell biztosítani" - mondta Mészáros Gábor cukrászmester.

Összesen 85 vendéglátóipari és kereskedelmi egységet ellenőrzi augusztus végéig megyeszerte a hatóság. A tapasztalatok általában jók, július végéig alig 8 esetben találtak hiányosságot. “Ebben a nagy melegben mindenképpen a hűtőláncnak a megtartását ellenőrizzük mind a szállítás során, mind pedig ezekben az egységekben. Illetve hát természetesen ugyanúgy hozzátartozik a mostani ellenőrzéshez is a nyomon követhetőségnek az ellenőrzése, illetve az egységeknek a higiéniai és műszaki állapota" - hangsúlyozta Papp Katalin, a Vas megyei Kormányhivatal osztályvezetője.

Az élelmiszerlánc-biztonsági osztály elsősorban figyelmezteti azokat az egységeket, amelyeknél problémát tapasztalnak, és csak végső esetben büntetnek. A nyár végéig tartó ellenőrzések eredményét szeptemberben teszik közzé.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb