Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Shiraz válogatás lett az idei karnevál bora

2017-08-04, 12:17
   |   Kategória: Pink
Ötvennégy fehér-, huszonhat vörös-, tizenkettő rosé- és hat gyümölcsbor versengett a Savaria Történelmi Karnevál Bora 2017 címért. Idén először határon túlról, a szlovéniai Muravidékről is érkeztek borok a megmérettetésre. A zsűri döntése alapján a Karnevál Bora címet egy Shiraz válogatás viselheti.
„Magyarország szinte minden borvidékéről jöttek, illetve neveztek a versenybe borokat, és azt hiszem, az idei esztendőben először történik, hogy külföldről, Muravidékről, Lendváról is jelezték az ottaniak, hogy szeretnének részt venni a megmérettetésen" - így összegezte Puskás Tivadar polgármester a tizennyolcadik Savaria Történelmi Karnevál borversenyét a kóstolást megelőzően. Az esemény iránt megnyilvánuló egyre növekvő érdeklődést mutatja, hogy idén rekordszámú nevezés érkezett. “Nagyon kevés volt az a bor, amit ki kellett zárni, nem lehetett igazán értékelni. Ez örvendetes színvonalemelkedést jelent. Egyébként ennyi bort kóstolni a zsűrinek is megerőltető feladat" - tette hozzá Baráth Sándor zsűrielnök.

Először versenyeztek külön kategóriában a gyümölcsborok is. A fehérborokat értékelő bizottságnak jócskán volt dolga, a borok hatvan százaléka ebbe a katgóriába tartozott. “Az is feladatunk, hogy értékeljük a borok mögött álló borászati teljesítményét is. Értékeljük, hogy mit tett a borász, mit kockáztatott akár a szőlővel kint a hegyen, hogy egy ilyen minőségű, késői szüretelésű bort készítsen" - mondta Márkus Béla okleveles borbíráló.

A Karnevál legjobb édes fehérbora a Borbély Családi pincészet 2015-ös késői szüretelésű Badacsonyi Zeusz-a, a legjobb száraz fehér bor pedig a Feind Borház 2015-ös Narancsbora lett.

A Karnevál bora címet viszont vörösbor, a 2014-es Shiraz válogatás viselheti a Fekete Borháztól. Ez lett az újságírók és a karneváli fellépők kedvenc bora is, a nem szakmai alapon bíráló kóstolók között ott volt  a Szombathelyi Televízió munkatársa, Erős D. Zoltán is.
A győztes borokat bárki megkóstolhatja majd a Savaria Karneválon, a borok utcájában.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb