Nyomtatás

Ismét lesz karácsonyi vásár

2013-11-07, 11:45
   |   Kategória: Program
2013. november 23 – december 23. között az adventi és a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan, a hagyományokhoz híven az idén is megrendezik a karácsonyi vásárt és a hozzá kapcsolódó kulturális rendezvénysorozatot. Az önkormányzat várja a fellépni kívánó csoportok jelentkezését!
A várakozás ünnepe

Szép hagyományai, népszokásai, az adventi koszorú készítése, a betlehemezés és egyéb szertartásai örömtelivé teszik ezt a várakozást, a készülődést Karácsony ünnepére. Ezt kívánja szolgálni a ’Szombathelyi Advent 2013’ rendezvénysorozatunk. A Karácsony a szeretet, és Advent a várakozás megszentelése is, amely lehetőség arra, hogy a szív nyitott legyen, a lélek pedig tiszta a szeretet fogadására és adására. Ehhez a lelki készülődéshez szeretnénk hozzájárulni az adventi és a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó műsorokkal, a költészet és a zene tolmácsolása által, a népi hagyományok felelevenítésével.   

A bronz-, ezüst- és aranyhétvégékre (péntek, szombat, vasárnap), valamint hétköznapokra idén is várjuk városunk óvodái, iskolái, tánccsoportjai, kórusai, zenészei és egyéb művészeti csoportjainak jelentkezését az adventi és a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó műsorokkal. A közreműködők a Fő téren felállított színpadon, a karácsonyfa előtt hangosítás mellett adhatják elő programjaikat.

Még lehet fellépőnek jelentkezni

Kérjük mindazon közreműködőket, civil szervezeteket, intézmények vezetőit, zenészeket, táncosokat, egyéb művészeti csoportok vezetőit, akik részt kívánnak venni városunk e jeles rendezvényén, jelentkezzenek Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában a rendezvényszervezőknél személyesen (Kossuth L. u. 1-3. fszt. 18. szoba), vagy az 520-118 és 520–234 számú telefonon.  Jelentkezési határidő: 2013. november 21.

Az adventi várakozás hangulatát az elmúlt években nagy érdeklődéssel kísért, a Szentháromság-szobor mellett felállított nagyméretű adventi koszorú színesíti, melynek gyertyáit ez alkalommal is ünnepélyesen, a történelmi egyházak közreműködésével, az ökumené jegyében - Advent négy szombatján 17.00 órai kezdettel - gyújtjuk meg.

Karácsony ünnepe az emberiség legősibb, legszebb ünnepe, s az év egyik kiemelt eseményeként ősidők óta jelzi a nap fordulását és egy újabb év eljövetelét. Ezért fontos, hogy ne csak külsőségekben, hanem szívünkben is készüljünk erre az ünnepre. Erre készít fel bennünket Advent, amely a csend, a lelkünk elcsendesedésének is fontos ideje. Készüljön bensőnk is az ünnepre, hogy megajándékozhassuk önmagunkat, szeretteinket, embertársainkat is az eljövetelre, Jézus születésére, az örömteli Karácsonyra.

Az adventi koszorú gyertyagyújtási ünnepségeire és a kísérő programjainkra is szeretettel és tisztelettel meghívunk és várunk minden érdeklődőt!

SZMJV Polgármesteri Hivatala