Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Muzsikáló advent

Karácsony közeledtével újra ünnepi díszbe öltözik a szombathelyi Bartók Terem. Évtizedes hagyomány már, hogy a Savaria Szimfonikus Zenekar sok-sok szívet melengető zenével kedveskedik közönségének. Idén sem lesz másképp, 2013. december 21-én J.S. Bach: Karácsonyi oratóriumából hallhatnak részleteket a zeneszeretők.

-Az adventi készülődés időszakában a Savaria Szimfonikus Zenekar háza-táján is egyre emelkedettebb a hangulat. Mindenki várja a szeretet nagy ünnepét, hiszen a harmónia egy művész életében talán a legfontosabb -mondta el Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója.

Az idén ötvenegy éves nemzeti intézmény a korábbi hagyományokhoz hűen ismét a Bartók Terembe varázsolja az ünnepet, a karácsonyi menü ezúttal Johann Sebastian Bach Karácsonyi oratóriuma lesz. A számos kórus és áriarészletet tartalmazó mű egyike a leghíresebb karácsonyi oratóriumoknak. A zeneszerző 1734-35 karácsonyára írta az egyébként igen merész hangszerelésű ünnepi darabját.  A kantátákból álló oratórium egészen Jézus születéséig repít minket vissza, sok-sok zenei képen keresztül lehetünk részesei a Megváltó születése körüli eseményeknek. Trombiták, üstdobok, oboa, timpani, - sok-sok érdekes szólóhangszert vonultat fel Bach. Az est során közreműködnek a Savaria Szimfonikus Zenekar művészei, továbbá Seregély Krisztina, Czeller Krisztina és Foki Dániel énekesek is. A kórust a Capella Cantorum Savarienses tagjai adják majd, kórusvezető: Paulik Ákos.

A karmester pedig egyenesen Törökországból érkezik a Bartók Terembe. Cem Mansur Istanbulban született. Megfordult többek között a Londoni Egyetemen és a los angelesi Filharmónia Intézetben is, ahol  Leonard Bernstein volt a tanára. Hét évig az Istanbuli Operaház karnagyaként dolgozott. Az elmúlt húsz évben több mint húsz országban lépett fel, olyan neves előadókat vezényelt, mint a Moszkvai Virtuózok, az Angol Nemzeti Filharmonikusok, a BBC koncertzenekar, de megfordult a Torre del lago Puccini Festiválon és a Holland Park Opera Festiválon is. 2013. december 21-én a Savaria Szimfonikus Zenekart dirigálja majd a Bartók Teremben.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb