Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A megemlékezéseké lesz a hétvége

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulóján megemlékezeseket tartanak országszerte. Szombathelyen az utóbbi évekhez képest idén több új elemmel és helyszínnel gazdagodott az ünnepségsorozat. A szombati és vasárnapi eseményekről március 15-én este 6 órától képes beszámolót láthatnak a Szombathelyi Televízió Híradójában.
A rendezvénysorozat már szombaton elkezdődik: a Vasi Skanzenben a huszárhagyományok köré épül a program. A gyerekek huszáravatón vehetnek részt, és huszártábort is berendeznek. Ide elsősorban a családokat várják.

Vasárnap 9 órakor indul a felvonulás lovasok, zenészek, táncosok felvezetésével a Jókai parkból a Gagarin – Magyar László – Brutscher József utca – Ady tér – Petőfi Sándor – Paragvári – Deák Ferenc utca – Március 15. tér érintésével. Az említett útszakaszokon időszakos forgalomkorlátozásra kell készülnik az autósoknak.

Fél 10-kor az Ady téri Petőfi szobornál, majd a Március 15. téren folytatódik az ünnepség, ahol katonai tiszteletadással felvonják az országzászlót és ünnepi műsort adnak a Neumann-iskola diákjai. Ezalatt szintén időszakos útlezárásra kell számítani a Sörház - Hollán Ernő - Kiskar - Deák Ferenc - a 18-as Honvéd út - Wesselényi Miklós - Szelestey László - Petőfi Sándor utcákban, valamint a Kőszegi - a Paragvári - a Karinthy Frigyes és a Liszt Ferenc utca által határolt területen.

Ezt követően a programsorozat a Savaria Múzeum parkjában folytatódik, ahol fellép a Boglya Népzenei Együttes, a Pilvax zenekar és az Ungaresca Táncegyüttes. Ünnepi beszédet mond Hende Csaba honvédelmi miniszter, ÍSzombathely országgyűlési képviselője, beiktatják az új szombathelyi diákpolgármestert, és megkoszorúzzák Horváth Boldizsár szobrát. Itt ugyancsak időszakosan lezárják a Széll Kálmán - Király - Wesselényi Miklós - Kisfaludy Sándor utcák közötti területet.

Fél 1-kor az AGORA-Savaria Filmszínházban Puskás Tivadar polgármester megnyitja az V. Szombathelyi Sajtófotó-kiállítást, amely március 31-ig látogatható.
15 órakor a Városháza elé várnak mindenkit egy közös versmondásra: a Nemzeti dalt szavalják el együtt a résztvevők.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb