Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tavaszi programdömping

Gazdag tavaszi eseménynaptárral készültek a civilek a legutóbbi sajtóreggelire. Kulturális műsort, táplánszentkereszti ének-rekordkísérletet, konferenciát, húsvéti programokat ajánlottak a média figyelmébe a meghívott szervezetek képviselői.
Programdömping várható a tavasszal - ez derült ki a legutóbbi civil sajtóreggelin. A Premontrei Gimnáziumba tervezett kulturális rendezvényét ajánlotta a közönség figyelmébe az idén 15 éves szombathelyi szervezet: Huszárik Katát és Nagy Annát látják vendégül. “Gondoltunk a színházi világnapra, illetve a költészet napjára. A műsor úgy alakult, hogy április 19-én kerül sorra a művésznők elfoglaltsága miatt. A program Fény-játékok címmel Lázár Ervin műveiből felnőtteknek szóló előadás lesz. Nagyon fontos, hogy ezek a művek, amik elhangzanak, időtállóak, mély erkölcsi tartalommal bíróak, mélyen elgondolkodtatóak, és nagyon aktuálisak is" - fogalmazott Horváth Csaba, a Polgári Egyesület Szombathelyért elnöke.

Húsvéthétfőn a Kámoni Arborétumért Egyesület készül családi programokkal: délután 2-től a gyerekeket tojáskeresésre várják, a felnőtteknek pedig - új kezdeményezésként - “fogadj örökbe egy fát” akciót hirdetnek. Természetjáró szakosztályuk túráit ismertették a múzeumbarátok. Már most szombaton legyalogolják a szokásos vicinális túrát, amelyen egy-egy megszűnt vasútvonalat járnak végig, de más hagyományos kirándulásaikat is megtartják. “Kéthetente lehet sétákon, túrákon részt venni. A Pável Ágoston-emlékséta, amit most már - nem is tudom - tizenegynéhányadik alkalommal rendezünk meg. Ez egy kicsikét kevésbé nagy távot érint, viszont inkább közösségszervező jellegű. A Pável Ágoston tevékenységét és az őrségi gyűjtőútját dolgozva fel" - mondta Tóth Kálmán, a Vasi Múzeumbarát Egylet titkára.

Szó volt még a 15. herényi virágút egyik előrendezvényéről, a Holper Ambrus-emlékkonferenciáról is, amely április 28-án a város egykori főkertészének állít méltó emléket.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb