Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Összeállt a Savaria Történelmi Karnevál programja

Augusztus 24. és 27. között ismét történelmi időutazásra várja a szombathelyieket és a város vendégeit a Savaria Történelmi Karnevál. Közép-Európa legnagyobb históriás játékára a hagyományos rendezvények mellett több újdonsággal is készülnek a szervezők. A programokat sajtótájékoztatón ismertették.
Nagykorúvá vált a Savaria Történelmi Karnevál, hiszen idén 18. alkalommal lobban fel a láng Vesta istennő Fő téri templomában. "A Savaria Történelmi Karnevál Szombathely azon rendezvénye, amely a városnak akár a mottója lehet, a városnak akár a jelképe lehet" - hangsúlyozta Puskás Tivadar - polgármester

A Karnevál meghatározó eleme a város Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatának is. "2000 év, hármas határ, négy ütem, egész város, ez az Európa Kulturális főváros pályázatunk mottója. És ebből a kétezer év a városunk kétezer éves múltja úgy gondolom a szó szoros értelmében is fel fog vonulni a Savaria Történelmi Karneválon" - tette hozzá Koczka Tibor alpolgármester.

Idén új útvonala lesz a felvonulásnak. A Berzsenyi tér átépítése miatt a Fő téren keresztül halad majd át a két menet. Ezúttal is változatos zenei program várja a karneválozókat: színpadra lép mások mellett a Vas megyei kötődésű Soulwave, és az  Anima Sound System, valamint  a színház zenekara a Mágikus Mintha is. A Civil Korzón minden eddiginél több, összesen 26 szervezet mutatkozik be. Újra életre kel a Zsidó Udvar, ahol nemcsak különleges zenei programokkal, hanem beszélgetésekkel, bábelőadással és a zsidó hagyományok megismertetésével várják a karneválozókat. A hagyományos rendezvények mellett több újdonságot is tartogat a históriás játék. "Lesz egy Folkudvar, ami a Sörpatika udvarában várja majd pénteken és vasárnap este az érdeklődőket, elsősorban azokat akik a néptáncot, népzenét szeretik, szeretnek táncolni, énekelni sörözni, úgy gondolom, hogy ők nagyon jól fogják itt érezni magukat" - mondta Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az Iseum templomnyitó és záró programjai mellett új színfolt lesz az ókori boksz - az antik eredetű sportág fejlődésének állomásaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A tavalyi sikeres kezdet után ismét lesznek esténként felnőtteknek szóló színházi előadások a Kalandvár színpadán. A tüzes játék idén a Csodaszarvas legendáját dolgozza fel.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb