Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nyári programjaikat ismertették a civilek

Építészeti előadások, komolyzenei koncertek, babakiállítás és történelmi fesztiválok szerepelnek a civil szervezetek júliusi ajánlataiban. A média képviselőit az Információs Központ helyett ezúttal a szabadban tájékoztatták a közelgő programokról.
Rendhagyó környezetben, a Kámoni Arborétumban tartotta legutóbbi sajtóreggelijét a Vas Megyei Civil Információs Központ. Egy jubiláló szombathelyi eseményről, az 50. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem programjairól hangzott el tájékoztató, amelynek építészettel kapcsolatos előadásai a július 17-ei héten lesznek a Martineum Felnőttképző Akadémián. “Foglalkozunk egy picit az Európa Kulturális Fővárosa témájával, meghívtunk olyan városokat, amelyek már túlvannak ezen az élményen, és meghívtunk olyan városokat, akik aspiránsok, és igyekeznek Szombathellyel együtt pályázni arra, hogy Európa Kulturális Fővárosa legyen. De foglalkozunk a településképpel, foglalkozunk olyan témákkal, amelyek a nagyberuházások témái. Tehát gyakorlatilag minden egyes napnak megvan a maga témája" - mondta Simon Zoltán, a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület igazgatója.

A helyszín házigazdája is programot ajánlott a nyárra, azaz nem csak a hűsölés és a virágzó hortenziák miatt érdemes ellátogatni a botanikus kertbe. “Júliusban is különböző programokkal várjuk a vendégeket. 2017. július 21-én délután 4 órakor nyílik egy kiállításunk, egy babakiállítás Tóth Erika gyűjtő porcelánbabáiból. Különböző jelenetekbe, illetve életképekbe lesznek ezek a babák elrendezve, tehát nagyon izgalmasnak ígérkezik majd" - fogalmazott Simon Ádám, a Kámoni Arborétum munkatársa.

Ugyanezen a napon 5 órakor egy kamarakoncert is lesz az Arborétumban, amely része lesz a Bozsoki Zenei Fesztiválnak. Ezt az eseményt Balog Alexandra ismertette, aki elmondta, hogy július 14-e és 25-e között a bozsoki Sibrik-kastélyba várják a komolyzene kedvelőit. A sajtóreggelin Szentgotthárd és Kőszeg is kínált egy-egy nyári rendezvényt.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb