Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fényes jövő a szombathelyi röplabda előtt

Közel 8 millió forintos támogatásban részesít öt szombathelyi klubot az elkövetkezendő egy évben a Magyar Röplabda Szövetség. A megállapodásokat az érintett felek sajtótájékoztató keretében írták alá.
Magyarországon hosszú évtizedek óta a röplabdázás egyik legjelentősebb fellegvára Szombathely. A vasi megyeszékhelyen öt klub is működik, ennek köszönhetően akár profi, akár amatőr szinten több százan űzik ezt az egész világon óriási népszerűségnek örvendő sportágat.

A Magyar Röplabda Szövetség nemrég új vezetőséget választott. Az elnökség egyik legfontosabb céljának a klubok helyzetének megerősítését tartja. Ennek érdekében  a kormány által nyújtott 329 millió forintos támogatásból  az egyesületeknek  fejlesztésére 110, míg utánpótlás-nevelésre 30 millió forintot osztanak szét. Ebből a szombathelyi kluboknak  összesen közel 8 millió forint jut.

- Ha nincsenek erős klubok, nincs hova az utánpótlást nevelni. Nincs miből a nemzetközi sikereket elérni a nemzeti válogatottal. Ezért fontos az, hogy erős klubjaink legyenek. Egy olyan városban, ahol ilyen tradíciókkal rendelkezik a röplabda, elemi fontosságú, hogy komolyan támogassuk az itteni törekvéseket -fogalmazott Poór Csaba a Magyar Röplabda Szövetség elnöke.

Öt szombathelyi klub, a Haladás VSE, a Sprint SC, a  Vasi Sport Akadémia,  a Szombathelyi Sportközpont és a SZOESE osztozik a 8 millió forintos támogatáson. Utóbbi három egyesület éves szinten közel két-két millió forintos  plusz forráshoz jut. Jelenetős segítséget nyújt ez, mert forráshiánnyal küzd a röplabda. Eszközökre, versenyeztetésre, fejlesztésre fordítják az összeget.

A Magyar Röplabda Szövetség céljai között szerepel a nagy  hagyományokra visszatekintő szombathelyi  Savaria Kupa felélesztése is. A tervek szerint jövőre négy női válogatott részvételével rendeznék meg a viadalt.Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb