Nyomtatás

80 méter közelében Pars Krisztián

2014-02-28, 14:21
   |   Kategória: Sport
Jó formában tért haza a dél-afrikai edzőtáborból Pars Krisztián. A Dobó SE olimpiai bajnoka 78,96 méteres teljesítménnyel nyerte meg a téli dobó országos bajnokság férfi kalapácsvető versenyszámát.
A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a Dél-Afrikai Köztársaságban kezdték  meg a felkészülést a szombathelyi Dobó SE élversenyzői. Az olimpiai aranyérmes Pars Krisztián közel öt héten át készülhetett szinte ideálisnak mondható feltételek mellett.

“Nagyon örültünk, hogy ilyen jó körülmények között dolgozhattunk az edzőtáborban. Úgy gondolom, hogy elérte a célját. Minden eltervezett munkát el tudtunk végezni. Ez meg is látszott már kint az edzéseken és a téli országos bajnokságon tényleg kicsúcsosodott az ott elvégzett munka. Meglett a gyümölcse.” - fogalmazott lapunknak Németh Zsolt, a Dobó SE vezetőedzője.

Pars Krisztián a fővárosban rendezett viadalt 78,96 méteres dobással nyerte meg, ami idén egyéni csúcsa is. Külön öröm, hogy valamennyi kísérletét követően 78 méter felett ért földet a kalapács.

“Én mindenképpen örülök ennek az eredménynek, mert ha összhangba tudjuk hozni a mozgást, akkor ebből még a 82, 83, 84 méter sem elképzelhetetlen.” - értékelt a sportoló. Pars Krisztián legközelebb március 15-én indul jelentősebb versenyen, még pedig  a portugáliai Leiriában megrendezésre kerülő Téli Dobó Európa-kupán, ahol akár már meg is közelítheti a 80 métert. Persze csak abban az esetben, ha addig felkészülését nem zavarják majd meg kisebb-nagyobb sérülések.

Videó