Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Gyenge alapszakaszt futott a Haladás VSE

2014-03-16, 17:53
   |   Kategória: Sport
Kifejezetten nagy tervekkel vágott neki a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es férfi  futsalcsapata a 2013-2014-es szezonnak. A szombathelyiek a rajt előtt három válogatott szintű játékossal Gyurcsányi Zsolttal, Szimcsák Tamással, valamint Vidák Balázzsal erősítették meg a keretüket, és akár még a dobogós helyezést sem tartották elképzelhetetlennek. Ehhez képest csupán a nyolcadik helyen zárták az alapszakaszt, és a kiesés ellen harcolhatnak a folytatásban.

- Nincs mit szépíteni: rossz döntéseket hoztunk – kezdte a beszélgetést Pálmay Tamás, a Swietelsky-Haladás VSE vezetőedzője. - Ezt fel kell, hogy vállaljuk. Szerződtettünk három olyan játékost, akiket vezéregyéniségeknek szántunk. Úgy gondoltuk, hogy ők majd képesek lesznek arra, hogy a kritikus szituációkban jó döntéseket hozzanak, olyanokat, amelyeket esetleg a mi játékosaink még nem tudnának. Akár a mérleg nyelvét is alkothatták volna. Ebből sajnos keveset kaptunk tőlük. Végiggondolva az alapszakasz húsz mérkőzését úgy érzem, hogy nincs is igazán olyan találkozó, amit azért nyertünk volna meg, mert ők döntötték el a derbi  végkimenetelét. Ugyan nyertünk meccseket, egészen pontosan hetet, de ezek közül egy olyan sem volt, melyen a felsőházba bejutó csapatok valamelyikét győztük volna le.

Nem akarván ennek a három játékosnak a nyakába varrni ezt a gyenge szereplést, de ők milyen tekintetben okoztak csalódást?

A korábbi években rendre csak egy-két játékost igazoltunk. Láttuk azt, hogy ilyen esetekben az újak bizony megszenvednek a beilleszkedéssel. A friss igazolások megpróbáltak futsalt játszani, míg a mi keretünk, mondjuk ki, kispályás focit játszott. Mivel most megvolt az anyagi fedezetünk rá, egyszerre három játékost is igazoltunk. Olyanokat, akik fazont adhattak volna a játékunknak. A három új embert egy sorban szerepeltettük, hogy még véletlenül se fordulhasson elő az, hogy nem értik meg magukat a helyiekkel. Melléjük próbáltunk meg beilleszteni másokat a régebbi legjobbjaink közül. Ennek ellenére valamiért nem működött a dolog.

Ha két mérkőzést említenénk, még pedig a Győr elleni hazait és az Aramissal megvívott idegenbelit, akkor mi lenne ezekről az ön véleménye?
Minden kétséget kizáróan ez a két meccs volt a szereplésünk kulcsa. A Győr ellen még a régi vezetőedzővel Horváth Leventével szinte végig parádés teljesítményt nyújtott a csapat. A hajrában azonban a komoly előnyünket eladva kikaptunk. Ha az a meccs megvan, másképp kezdődik a szezon, és talán a folytatás is más. Az Aramisnál pedig hihetetlen „ellenszélben” játszottunk. Sokan elveszítették a fejüket, és a kiállítások, eltiltások meghatározták a következő meccsek végkimenetelét is.

 

Mi a cél a továbbiakban? Mit lehet kihozni ebből az alsóházi rájátszásból?

Ezeken a találkozókon kell majd kialakítanunk a jövő évi csapatnak a gerincét. Ami az én meglátásom szerint egy megfiatalított társaság lesz. Természetesen az eredményességet is szem előtt kell tartanunk. Jó lenne előrelépni a hetedik helyre, de a mostani nyolcadik pozíciónál hátrébb nem végezhetünk, mivel az már osztályozót jelentene. Gond nélkül akarunk bentmaradni az NB I-ben. 

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb