Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fajdek lesz a nagy ellenfél

2014-03-29, 17:23
   |   Kategória: Sport
A portugáliai Leiriában megrendezett Téli Dobó Európa Kupa férfi kalapácsvető számát Pars Krisztiánt megelőzve Pawel Fajdek nyerte meg. A lengyel versenyző így a világbajnokság után ismét legyőzte a Dobó SE olimpiai aranyérmesét.

- Ez lényegében egy tesztverseny volt, mivel jelenleg az alapozás közepén tartunk - fogott bele a portugáliai viadal értékelésébe Pars Krisztián. - Ilyenkor lehet éles szituációban megnézni azt, hogy miként sikerült a felkészülés eleje. Ettől függetlenül maradt bennem hiányérzet. Szerettem volna ugyanúgy 79 méter körül dobni, mint a téli ob-n. Viszont az egyértelműen beigazolódott, hogy jó úton járunk. Stabilan dobtam, ráadásul minden kísérletem érvényes volt. Amennyiben sikerül majd a mozgásomat felgyorsítani, dinamikusabbá tenni, úgy a dobásaim is jóval meszebbre szállnak majd.

- A lengyel Fajdeknek viszont Leiriában is volt egy dobása, amely elég messzire szállt.

-A szó szoros értelmében egy olyan dobása volt. Szinte minden kísérlete érvénytelen volt. Emlékeim szerint egyszer 74 méter körül dobott, egy alkalommal pedig közel 79-et, amivel meg is nyerte a versenyt. Őszintén szólva én is kockáztathattam volna így, de én most más taktikával versenyeztem. Úgy gondolom, hogy majd május környékére kell eljutnom oda, hogy 80 méter fölé tudjak jutni.

 

- Az viszont egyértelműen látszik, hogy Fajdek lesz idén is a nagy riválisa. Milyen a viszony önök között?

Megmondom őszintén, hogy nem kötöttünk nagy barátságot az elmúlt időszakban. De ez nem csak rajtam múlott. Róla azt azért tudni kell, hogy elég furcsán viselkedik. Fiatal kora miatt szerintem most még csak keresi a helyét a kalapácsvetők mezőnyében. Mi „öregebbek” szinte kivétel nélkül sokat beszélgetünk egymással, ő viszont ezekből kimarad. Azt viszont még véletlenül sem szeretném, ha bárki is azt hinné, hogy én azért fújok rá, mert néhányszor legyőzött. Elismerem a tudását, de szerintem a viselkedésén neki kell változtatnia majd. Persze csak ha akar.

 

- A 2014-es esztendő legjelentősebb viadala az Európa-bajnokság lesz. Mennyire fókuszál már erre az erőfelmérőre?

-Örömmel tapasztalom, hogy a sikeres vállműtétemnek köszönhetően optimálisan tudok készülni. Az Európa-bajnokság előtt azonban kell még néhány verseny ahhoz, hogy stabilizálni tudjam az edzéseken begyakorolt dolgokat. Szerintem ez sikerülni is fog. Úgy érzem, hogy mind erőben, mind pedig technikában nagyon jól állok. Jobban, mint az olimpia előtt. Ez mindenképpen biztató. Szerintem augusztusban Zürichben már 80 méter fölött tudok dobni. Címvédőként indulok, így csakis a győzelem lehet elfogadható a számomra.

 

- Az egyéni csúccsal mi a helyzet?

- Dolgozok rajta. Idén mindenképpen szeretném megdönteni a legjobb eredményemet, ami 82,45 méter. Tavaly - sérülésekkel küzdve - csupán 5 centiméterrel maradtam el tőle, amit nagyon sajnáltam is. Ebben az évben az egyik legnagyobb célom egyértelműen az, hogy megjavítsam a rekordomat. Remélem, sikerülni is fog!

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb