Nyomtatás

Két év után újra Savaria Röplabda Torna

2014-05-15, 14:30
   |   Kategória: Sport
Ezúttal a román, a dán és a finn női röplabda válogatott lesz a magyar csapat ellenfele. A cél a tornagyőzelem és a felkészülés a jövő héten kezdődő Európai Bajnoki selejtezőkre.
A keret szűkítése a cél- hangott el a torna beharangozó sajtótájékoztatóján
A keret szűkítése a cél- hangott el a torna beharangozó sajtótájékoztatóján
31 év után ismét Európa Bajnokságon kell szerepelnie a magyar női röplabda válogatottnak – ezt a célt hangsúlyozták a sportági vezetők Szombathelyen. Az EB selejtezők előtti utolsó felkészülési lehetősége a válogatottnak a 36. Savaria Kupa.

Jan De Brandt, a márciusban megválasztott szövetségi kapitány erőfelmérőnek, összetartásnak szánja a szombathelyi tornát. Mint mondta,
a legfontosabb most a 22 fős keret szűkítése a jövő héten kezdődő Európa Bajnoki selejtezőkre.

A sportági szövetség elnöke szerint a magyar röplabdasport megújulását jelzi a szombathelyi torna újraélesztése. „Tíz éve a Magyar Röplabda Szövetségnek nem volt olyan jellegű válogatotti stratégiája és rendezvényszervezési stratégiája, mint most van. A válogatott felé az az elvárás, hogy az első körben jussanak ki az Európa Bajnokságra.-fogalmazott Poór Csaba, a AMgyar Röplabda Szövetség elnöke.

A torna csütörtökön kezdődik a Finnország-Románia meccsel, majd a Magyarország-Dánia mérkőzést nézheti meg a közönség az Aréna Savariában.

Videó