Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megújulhat az Aréna Savaria

Szombathelyen rendeznék jövőre a női kosárlabda Európa Bajnokságot. A kontinensviadal  lebonyolításához azonban szükség van a mérkőzéseknek helyet adó Aréna Savaria és az edzőpályaként szolgáló Sugár úti kiscsarnok felújítására mintegy 85 millió forint értékben. A létesítményeket üzemeltető Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola pályázatot nyújtott be a fejlesztés finanszírozására.
Szombathelyen rendeznék a 2015-ös női kosárlabda Európa Bajnokságot
Szombathelyen rendeznék a 2015-ös női kosárlabda Európa Bajnokságot
A kosárlabda szövetség áprilisban jelezte a sportközpontnak, hogy Szombathely lenne az EB helyszíne. A csarnokokat 2-3 évvel ezelőtt már felmérték, és mindent rendben találtak, az azóta szükségessé vált fejlesztéseket azonban végre kell hajtani ahhoz, hogy a mérkőzéseket rendben lebonyolíthassák.

A Sugár úti kiscsarnokban cserélni kellene a külső-belső nyílászárókat, és leszigetelnék a tetőt, ezáltal megszűnne a beázás. A tervek szerint kiszélesítenék a pályát, a jelenlegi neon lámpák helyett energiatakrékos LED-világítást szerelnének fel és megoldanák az árnyékolást. Az öltözőkbe új szekrények, padok, zuhanykabinok kerülnének.

A felújítás legnagyobb tétele a parketta cseréje az Arénában. Ez mintegy 30 millió forintba kerül. "Mi a svéd padló, parketta irányába mennénk, ami a padlófűtést is jobban bírja, teljes élő fa, ezzel 30 évre nem lenne problémánk a páratartalom- és hőmérséklet változásra, teherbírás szempontjából is erősebb lenne." -mondta el Loksa László, az Aréna Savaria létesítményvezetője a Szombathelyi Televízió Híradójának.

A sportközpont a társasági adóról és látványsportágak támogatásáról szóló rendelet értelmében pályázatot nyújtott be a kosárlabda szövetséghez létesítményfejlesztésre. A beadványt novemberben bírálják el. Ha nyer a pályázat, az önkormányzat 30 százalékos önerőt biztosít, így döntött múlt héten a közgyűlés.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb