Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tornatermet neveztek el Pars Krisztiánról

Több mint 800.000 forintból szépült meg a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola tornacsarnoka a Mi iskolánk bajnoka elnevezésű program segítségével. Az iskola tornatermének névadója Pars Krisztián, olimpiai bajnok atléta lett.
A Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Diáksport Szövetség és egy festékgyár hívta életre A Mi iskolánk bajnoka jótékonysági programot, aminek jóvoltából országszerte összesen húsz oktatási intézmény tornacsarnoka újulhat meg. A szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola is lehetőséget kapott tornaterme korszerűsítésére.Sotkó Krisztina, a Poli-Farbe Kft. koordinátora elmondta, azért ezt a tornatermet választották, mert több mint 30 éve nem volt felújítva. A cég közel egymillió forint értékben adományozott festéket és vállalta a munka kivitelezését is.

Szombathely életében a sport és az egészségmegőrzés mindig fontos szerepet töltött be. A sportban versenyszellem van, de ami ennél is fontosabb az a fair play – hangsúlyozta a polgármester. Az iskolában különleges gondozást igénylő mozgás-, látás-, és hallássérült tanulók oktatását is ellátja a tantestület. Kiemelt gondot fordítanak a tehetséggondozásra, sportegyesületekkel együttműködve közösen segtik a sportágválasztást és az utánpótlás nevelést. „Az a véleményünk, az az értékünk, hogy nekünk kell felismerni tulajdonképpen a tehetséget, és az igazi gondozásra a szakembereknek kell ezt átadni” - fogalmazott Rácz Ilona, az iskola igazgatója.

A hetekig tartó felújítási munkálatok befejeztével olimpikonunk az iskola tanulóival közösen avatta fel a megszépült tornacsarnokot. „Mint tudjuk, nen sűrűn szoktak elnevezni élő emberekről dolgokat. Nagy megtiszteltetés ez elsősorban, és nagyon boldog vagyok, hogy hozzájárulhattam ahhoz, hogy a gyerekek egy felújított, szép csarnokban tudjanak sportolni” - mondta Pars Krisztián. Pars Krisztián hozzátette: reméli, hogy a megújult tornateremben a gyerekek nagyobb lelkesedéssel sportolnak majd.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb