Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A feljutásért hajtanak a röplabdás lányok

2014-09-17, 13:37
   |   Kategória: Sport
Egyéves élvonalbeli szereplést követően ősszel ismét az NB II-ben rajtol a Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapata. Mucsi Péter vezetőedző az aranyérem legfőbb várományosának tartja együttesét.
- Nem volt túlságosan nagy mozgás a játékoskeretünkben – fogott bele az esélylatolgatásba Mucsi Péter, a Vasi Sport Akadémia vezetőedzője. - Ettől függetlenül komoly érvágásnak számít az, hogy Takács Doroti Gödöllőre, míg Bodovics Hanna a Vasas csapatába távozott. Gőczy Boglárka ügye még függőben van. Ő próbajátékon vesz részt a Budaörs együttesénél, ha megfelel, minden bizonnyal távozik tőlünk, mivel szabadon igazolható.

- Az érkezési oldalon vannak húzónevek?

- A TFSE csapatától jött hozzánk Tóth Zsuzsanna és Fazekas Szilvia. Ők már NB I-es tapasztalatokkal rendelkeznek. Nem úgy az Ajkáról igazolt Dabronkai Emese, aki szerintem egyértelműen a jövő embere lehet. Úgy vélem, hogy mindhárman hasznos tagjai lesznek majd a csapatunknak.

- Mi a helyzet az utánpótlással?

- A serdülő csapatunkból felhoztunk kilenc játékost a felnőtt, illetve junior kerethez. Ők valamennyi tehetséges fiatalok. Véleményem szerint így pótolni tudjuk majd a távozókat.

- Könnyít a helyzeten, hogy a csapat ismét az NB II-ben szerepel?

- Ezt remélem. A változásokat figyelembe véve igyekszünk egy hajtós és jól mezőnyöző csapatot összerakni erre az évre. Bízom benne, hogy ez a gárda ugyanúgy a közönség kedvence lesz majd, mint ahogyan a tavalyi is az volt. Én hiszek abban, hogy ezek a lányok szeretetre méltóak, és sikeresek lesznek az NB II-ben.

- Milyen célokkal rajtol majd a csapat a másodosztályban?

- Az elsődleges cél a fiatalítás, a saját nevelésű játékosaink beépítése. Ettől függetlenül természetesen az eredményesség is fontos. Bízom abban, hogy sikerül megnyernünk a bajnokságot. Szerintem az aranyérem ebben a keretben is benne van.

- Hol tart most ez a keret a felkészülésben?

- Július végén egy edzőtáborral kezdtük meg a felkészülést. Ezt Gersekaráton rendeztük, ahová az utánpótlás is elkísért bennünket. Szerencsére a felnőtt játékosaink zöme is el tudott jönni. Azt követően már itthon Szombathelyen edzettünk. Napi két foglalkozást tartunk, ami azt jelenti, hogy hetente tízszer, tizenkétszer tudunk együtt dolgozni. Délelőttönként inkább a fiatalok tréningeztek, míg délután már azok is részt tudtak venni az edzésen, akik munka mellett sportolnak. Tény, hogy fáradt a társaság. Ez ebben az időszakban egyébként természetes is. Most következik majd a formába hozás, amikor a csapat szerkezetének kialakítása lesz a feladat.

- Mikor kezdődik a bajnokság, lesznek-e felkészülési mérkőzéseik?

- Sorsolásunk jelenleg még nincs, de tudomásom szerint szeptember végén, október elején kezdődik majd az új idény. Természetesen szeretnénk több edzőmeccset játszani. Jelenleg is egyeztetünk magyar és osztrák csapatokkal. Remélem, ezek közül minél több megvalósul, mert ennek a fiatal csapatnak sok mérkőzésre van szüksége ahhoz, hogy összerázódjon a bajnoki rajtra.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb