Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Bravúros sárga-fekete győzelem

Elrontotta a Falco a Körmend csarnokavató ünnepségét. Kálmán László együttesének zsinórban ez az ötödik győzelme. Így továbbra is a tabella első helyén állnak.
Csarnokavatás, majd vasi El Clasico - ünnep volt a szombat este a körmendi szurkolók számára. Illetve ünnep lehetett volna, ha a Falco nem húzza át számításaikat. Ellentétes mérleggel rajtolt a 2014/15-ös idényben a két együttes: a Falco szekere az első mérkőzéstől fogva robog, a Körmend viszont eddig minden meccsét idegenben játszotta inkább kevesebb mintsem több sikerrel. Ennek megfelelően pokolian jó hangulat fogadta a csapatokat a Szentélyben.

Az első negyedben kissé megilletődötten kezdett a Rába-parti csapat, a Falco gyorsan elhúzott 6 ponttal. Aztán magára talált a Körmend, kiegyenlített, majd magabiztos játékkal, szilárd védekezéssel és lendületes, eredményes kosarakkal 12 ponttal húzott el a sárga-feketéktől. A negyed végén nem várt technikai probléma adódott: megadták magukat az eredményjelző táblák. A közel 40 perces közjáték kibillentette játékából a piros-feketéket, a szombathelyiek pedig visszajöttek a meccsbe.   

A második negyedben feljavult a Falco, egyre pontatlanabbá vált a Körmend játéka. Folyamatosan faragott hátrányából a vendég együttes, a negyed végére már csak 3 ponttal vezetett a hazai csapat (40:37). 

A szünet után sem változott a játék képe: a szombathelyiek átvették a vezetést, tombolt a Falco-tábor, a hazaiak viszont tehetetlenül nézték, ahogy csapatuk teljesen elvesztette a fonalat. A körmendiek rengeteg dobást elrontottak, erőltették a tripla kísérleteket, de azok rendre célt tévesztettek. A Falco ezzel szemben okos bejátszásokkal, könnyű kosarakkal növelte előnyét. A harmadik negyed már 8 pontos vendég előnnyel zárult (48:56).

Az utolsó, mindent eldöntő záró negyedben nem a védekezésé volt a főszerep. Sok kosár esett, a Rába-partiak mindent megpróbáltak, hogy befogják a Falcot, de a nagy akarásnak nyögés lett a vége. A körmendi hibákat a sárga-feketék könyörtelenül kihasználták, ezzel folyamatosan növelték előnyüket. Az utolsó percekben már csak az volt a kérdés, mennyivel nyer a szombathelyi alakulat. A végeredmény 73:85 lett, ezzel a Kálmán-legénység továbbra is hibátlan és vezeti a tabellát.  Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb