Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Pars Krisztián egyik legjobb éve volt a 2014-es

2015-01-03, 15:03
   |   Kategória: Sport
Új egyéni csúcsot dobott és megvédte az Európa-bajnoki címét Pars Krisztián. A Dobó SE kitűnősége élete egyik legemlékezetesebb esztendejének minősítette a 2014-et, mivel sportsikerei mellett részt vehetett az ország egyik legnézettebb televíziós showműsorában is.
Eddig a 2012-es év volt számomra a legkedvesebb – kezdte az év végi összegzést Pars Krisztián, a Dobó SE kalapácsvetője. Természetesen ennek oka a londoni aranyérmem. De az idei esztendő minden szempontból vetekszik 2012-vel. Mi ennek az oka?

Több összetevője is van. Tán nem meglepő, de én a sportsikerekkel kezdeném. Az egésznek az alapja az a vállműtét, amit a tavalyi szezon után csináltattam meg. Annak az operációnak köszönhetően tudtam a technikámon rengeteget javítani. Egészen más mozgásokra lettem képes, ami óriási fejlődéshez vezetett. Így sikerült közel nyolc esztendőt követően megjavítanom az egyéni csúcsomat és megvédenem az Európa-bajnoki címemet is. Azt mindenképpen megjegyezném, hogy utóbbi bravúrra eddig nagyon kevés atléta volt képes.

A lengyel Pawel Fajdeknek sikerül majd jövőre megvédenie a világbajnoki címét?

Ha rajtam múlik, akkor nem. Nagy álmom, hogy én legyek a magyar atlétika első világbajnoka. Erre szerintem van is esélyem. Igaz, hogy Fajdek nagy ellenfél volt eddig, és minden valószínűség szerint az lesz a következőkben is, de úgy gondolom, hogy én stabilabb vagyok. Derűlátó vagyok a vb-vel kapcsolatban.

Mire alapozza ezt a nagy optimizmust?

Arra, hogy szerintem még nagyon sok, akár több méter is maradt bennem. Az új egyéni csúcsomat, a 82 méter 69 centimétert úgy értem el Zürichben, hogy nem volt százszázalékosan jó a dobásom. Nem tudtam beleadni a teljes erőmet. Ha a technikámon sikerül még csiszolni, akkor simán 83 méter fölé tudok jutni.

Mondjuk éppen Rióban?

Akár ott is, mert egyértelműen az olimpia van már a célkeresztben. De ez nem jelenti azt, hogy ne lenne nagy jelentősége az addigi versenyeknek is. Az idei Európa-bajnokságra is alalposan felkészültem, és ugyanezt teszem a 2015-ös vb előtt is. Minden egyes állomás fontos, minden apró sikernek örülni kell.

Sikerként könyveli el szereplését az egyik televíziós csatorna reality showjában is?

Ha a nézettséget veszem, akkor egyértelműen. Nekem ez csupán kirándulás volt egy másik „műfajba”, a lényeg pedig az, hogy jól éreztem magam. Olyan emberekkel ismerkedhettem meg, akikkel más körülmények között nem találkoztam volna. Számomra egy edzőtáborhoz hasonlított, mert itt is könnyen alkalmazkodtam a körülményekhez.

Nyerni viszont ebben a versenyben nem tudott!

Nem is az volt a célom. Kíváncsi voltam arra, hogy miként tudok egy extrém szituációt kezelni, de bolondot azért nem akartam magamból csinálni a siker érdekében. Én a dzsungelben is olimpiai bajnok sportoló voltam, és ahhoz méltóan illett viselkednem. Szerintem sikerült. A népszerűségemnek pedig nagyon jót tett ez a műsor, enyhe túlzással élve: szinte többet forgott a nevem a médiában, mint amikor aranyérmet nyertem Londonban.

Hogyan készül az ünnepekre?

Az ünnepeket valószínűleg a szüleimnél töltjük Szentgotthárdon, de utána már megyek is edzésekre. Még csak amolyan ráhangoló munkát végzek, de január elejétől már teljes erőbedobással készülök a világbajnokságra.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb