Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fedettpályás atlétikai ob az Eb jegyében

2015-02-21, 08:33
   |   Kategória: Sport
A hétvégén a Syma Csarnokban rendezik meg a fedettpályás atlétikai országos bajnokságot, szombaton pedig a Puskás Ferenc Stadion edzőpályáján a téli dobó ob-t, amelyen az olimpiai bajnok Pars Krisztián is dobókörbe lép.
Spiriev Attila, a magyar szövetség (MASZ) szakmai igazgatója elmondta, hogy a fedett ob-n a teljes magyar élmezőny ott lesz, így a MASZ által meghatározott Európa-bajnoki szinteket már teljesített sportolók is. Mindez azt jelenti, hogy indul a bajnokságon a magasugró Szabó Barbara, a tavaly szabadtéren Eb-bronzérmes súlylökő Márton Anita, a 60 és 110 gáton is Eb-negyedik Baji Balázs, illetve a középtávfutó Kazi Tamás is.
    
A szakember mindehhez hozzátette, hogy a március elején sorra kerülő prágai kontinensviadalra ötpróbában már korábban meghívást kapott Krizsán Xénia több számban is rajtol majd, csakúgy mint legnagyobb hazai vetélytársa, Zsivoczky-Farkas Györgyi. Utóbbi eddig még nem kapott Eb-meghívót, ám a múlt heti összetett ob-n mutatott formája alapján jó eséllyel fog, miután a világ idei harmadik legjobb eredményével, 4691 ponttal lett bajnok Krizsán előtt.
   
 Több atlétának azért lesz különösen fontos az országos bajnokság, mert ez az utolsó alkalom, hogy olyan eredményt produkáljanak, mellyel kivívhatják a prágai utazás jogát. Spiriev ezzel kapcsolatban az MTI-nek jelezte, hogy a szintesek mellett a szintén gátas Kiss Dániel is minden bizonnyal ott lesz a magyar csapatban, s még további három-négy fiatal atléta szerepeltetését tervezi, utóbbiakét tapasztalatszerzés céljából.
    
A téli dobó ob-n szombaton négy számot, a női és férfi diszkoszvetést, illetve a kalapácsvetést rendezik. A Dobófészerben a szakágak legjobb hazai versenyzői kivétel nélkül dobókörbe lépnek majd. A szokásoknak megfelelően ez lesz az olimpiai bajnok és kétszeres Eb-győztes Pars Krisztián első hazai versenye az évben. A szombathelyiek sztárja már túl van egy dél-afrikai edzőtáborozáson, ahol egy versenyen 78,02 métert dobott, ami remek évkezdetnek nevezhető.
   
A fedettpályás országos bajnokság szombaton 15.00 órakor kezdődik, a vasárnap program pedig 13.30-tól indul. A dobó ob-t 11.30-kor a női kalapácsvetők "indítják el", Pars Krisztián pedig 14.00-kor kezd majd.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb