Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Minden jó, ha a vége jó

2015-06-07, 12:50
   |   Kategória: Sport
Az NB I-es labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában a Szombathelyi Swietelsky- Haladás gárdája a Rohonci úti stadionban több mint háromezer néző előtt 3:0-ra legyőzte a Puskás Akadémia együttesét és így az élvonalban maradt.
Azt gondolom, hogy az utolsó mérkőzés mindenki számára felejthetetlen élmény – vágott a dolgok közepébe Homlok Zsolt, a Haladás VSE elnöke, aki a Swietelsky Vasúttechnika Kft. első embere is egyben. - Nagyon fontos ez a siker a Haladás VSE kötelékében futballozó fiatalok számára is.

A Haladás VSE nagyon sok szakosztálya képviseltette magát a nézőtéren. Minek köszönhető ez az összefogás?

- Szerintem ez az összetartozás szimbóluma volt. Látva azt, hogy a focisták és a szakmai stáb is mindent megtett a rosszul sikerült szezon végén azért, hogy az élvonalban maradjanak, nagyon sok szimpatizáns állt melléjük. Talán ezért is volt olyan sok szurkoló, sportoló és gyermek is a stadionban. Én ezúton is megköszönöm a szakosztályok vezetőinek, a Haladás VSE elnökségének azt, hogy együtt tudtunk szurkolni a csapatnak.

Mit jelent az önök számára ez a közös siker?

- A Haladás tulajdonképpen egy fogalom, egy érzés. Jó ebbe a családba tartozni. Az pedig még jobb, ha többen tartozunk ebbe a családba. Ez egy együttműködés, szinergia a különböző sportágak között. Ez nem mindig volt meg az előző időszakban, de most kezd egyre jobban kialakulni. Nagyon örülök annak, hogy a részese lehetek. Ezért is fontos a cégünk számára, hogy ebben az időszakban támogatóként jelenhetünk meg. Az első lépés annak idején a futsal szakosztály segítése, szponzorálása volt. A remek szakmai munkának és a biztos anyagi háttérnek köszönhetően nagyon sok fiatal szerette meg a városban ezt a sportot. Alig 10-15 főről 150-esre növekedett a szakosztály létszáma. Külön öröm, hogy már az Illés Akadémiáról is érkeznek játékosok a Marcos Angulo irányította gárdába, mely idén az NB I-ben bronzérmet nyert.

Milyen távra tervez a Swietelsky Kft. a szombathelyi futballcsapattal?

- Amikor ezelőtt fél évvel létrejött ez a megállapodás, akkor az élvonalban maradást tűztük ki célként. Mi szponzorként megpróbáltunk hozzájárulni ahhoz, hogy a játékosok nyugodt körülmények között tudjanak készülni, és a klub minőségileg meg tudjon erősödni. Természetesen futballisták igazolására gondolok. Mi már korábban is jeleztük, hogy hosszabb távban gondolkodunk. A folytatással kapcsolatos szerződések előkészítése már elkezdődött. Én bízom abban, hogy akár egy több évre szóló együttműködés is létrejöhet a Swietelsky csoport és a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. között.

Ősztől csak 12 csapat szerepelhet majd az NB I-ben. Ehhez milyen változásokra lesz szükség?

- Természetesen a keretet meg kell erősíteni ahhoz, hogy ne egy kiesés elől menekülő Haladást láthassanak ismét a szurkolók, hanem egy olyan, folyamatosan épülő, erős csapatot, mely a középmezőnyben tud elhelyezkedni.  Az pedig továbbra is lényeges, hogy mind a Haladás VSE utánpótlásából, mind pedig az Illés Akadémiáról vagy akár a környező Vas megyei településekről egyre több gyermek lásson perspektívát a labdarúgásban. Ehhez kell egy stabil csapat, mely az élvonalban szerepel.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb