Nyomtatás

Újabb kulcsjátékos távozik

2015-07-13, 09:49
   |   Kategória: Sport
Öt szezont követően távozik a Falco-Trend Optika KC kosárlabdacsapatából Will Tamás. A szombathelyi gárda egyik meghatározó játékosa egy esztendőre a Paksi  Atomerőmű SE együtteséhez szerződött.
Újabb fontos láncszem esik  ki a Falco-Trend Optika KC  kosárlabdacsapatának gépezetéből, ugyanis eligazol a gárda egyik legtapasztaltabb játékosa, a 28 esztendős Will Tamás. A vasi sárga-feketék remek bedobója  az Atomerőmű SE gárdájában folytatja pályafutását. A szombathelyiek egykori csapatkapitánya egy esztendőre kötelezte el magát a Duna-parti együtteshez. “A döntés hátterében nagyon sok minden van, főleg szubjektív okok. Nagyon sokáig mérlegeltem ezt a döntést. Nagyon nehéz szívvel megyek el, mégis Szombathely az otthonom. Azaz az otthonommá vált, mióta 14 évesen  gimnáziumba idekerültem. Két év kivételével folyamatosan itt játszottam. Utánpótlás korosztályban, felnőtt csapatban” - mondta.

Will Tamás kiesése már csak azért is érzékenyen érinti a Falco csapatát, mert így Perl Zoltánnal együtt már két remek magyar mezőnyember távozotta szombathelyiektől. A tervek szerint a pótlásukra külföldi kosarasok érkeznek majd a vasi sárga-feketékhez. “Egy jó rutinos játékost veszítettünk el. tettünk ajánlatot a Tominak, de  a Pakssal nem tudtunk versenyezni. De nem is akartunk. Sok sikert kívánok neki.  Bízom benne, hogy megtalálja ott a számítását. Sajnálom, mert egy harcedzett játékost vesztettünk el, aki kintről mindig veszélyes” - fogalmazott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC vezetőedzője.

Will Tamás a napokban már el is költözött Szombathelyről. A tervek szerint az Atomerőmű SE csapata, soraiban a Falco KC volt kosarasával, augusztus elején kezdi majd meg a felkészülést a 2015-2016-os szezonra.

Videó