Nyomtatás

Visszatérés 18 év után

2015-07-26, 09:48
   |   Kategória: Sport
Hosszú légióskodás után játszott ismét tétmérkőzést a Haladás labdarúgócsapatában Király Gábor. A kilencvenötszörös válogatott kapus remek teljesítményt nyújtott a Ferencváros ellen, ám ez csak ahhoz volt elegendő, hogy a gárda tisztes vereséggel ússza meg a derbit. 
Nagyon jó érzés volt ismét a Rohonci úton védeni, hiszen én a Derkovitson nőttem fel – kezdte kissé szentimentális hangulatban a beszélgetést Király Gábor, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es futballcsapatának kapusa. Hozzátette: annak idején, ötéves koromban nem is volt más lehetőségem, mint az, hogy a Haliban kezdjek el focizni. Azt követően az egész gyerekkoromat, fiatalkoromat a csapatnál töltöttem. Talán nem is kell mondanom, hogy mit jelent számomra ez a klub, ez a közeg.
           
Távozását követően így is nagyon sokszor megjelent a Rohonci úti stadionban.

Igen, mert szinte minden évben edzettem a Haladásnál addig, amíg az aktuális külföldi csapatomnál el nem kezdődött a felkészülés. Így az öltözőben is rengetegszer megfordultam, ennek köszönhetően számomra most semmi nem volt újdonság. Nem is tartom magam új igazolásnak, hiszen annyi történt, hogy hazajöttem.

Milyen érzés volt ismét megtapasztalni a Haladás-tábor szeretetét?

Csodálatos. Örvendetes, hogy ilyen sokan látogattak ki a Fradi elleni meccsre, és a buzdításukkal vittek előre minket. Nekem is külön erőt adtak. Remélem ez a hozzáállásuk kitart a szezon végéig.

Milyennek látta a pályáról a Ferencvárossal megvívott mérkőzést?

Megemelem a kalapomat a pályára lépő játékosok előtt, mert az óriási hőség ellenére nagyon komoly futóteljesítményt produkáltak. Szerintem sokat számított, hogy a Fradi az ötödik tétmeccsét játszotta már, míg mi csupán az elsőt. Ez főként az első félidőben látszott, jóval összeszokottabb gárda benyomását keltették. A második játékrészben át is vettük az irányítást, és a helyzetek alapján akár egyenlíthettünk volna. Fontos, hogy a vereség ellenére is emelt fővel jöhettünk le a pályáról. A mérkőzés tanulságait le kell vonnunk és lépésről lépesre fejlődnünk kell!

Összehasonlítva a Haladás játékoskeretét a többi gárdáéval – mit vár a szezontól?

Én egyszámjegyű helyezést várok az együttesünktől a bajnokság végére. Szerintem képesek vagyunk arra, hogy egy stabil középcsapattá váljunk. Úgy gondolom, hogy minőségi játékosok alkotják a keretünket, de a sok érkező miatt is türelemre van szükség. Még össze kell érnünk, amihez időre van szükség.

Viszont nincs már túl hosszú idő hátra az Európa-bajnoki selejtezők folytatásáig, melynek új szövetségi kapitánnyal fut neki a magyar válogatott. Ki áll majd a csapat kapujában?

Azt majd Bernd Storck dönti el, akivel korábban hat évig dolgoztam együtt a Herthánál. Szerintem nem lehet azt kijelenteni, hogy én lennék a válogatott első számú cerberusa. A csapatnál van egy kapusokból álló team, melyből mindenki megpróbálja a maximumot nyújtani. A szövetségi kapitány pedig majd annak tudatában választ, hogy éppen milyen stílusú ellenfél ellen milyen stílusú hálóőrre van szüksége.

Biztos lesz a századik válogatottsága?

Engem az a kérdés nem foglalkoztat. Számomra mindig a következő, az éppen aktuális feladat a fontos!