Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fordult a kocka

2015-08-16, 15:17
   |   Kategória: Sport
Idén a férfi kalapácsvetők szinte valamennyi versenyét Pawel Fajdek nyerte meg, így ő lesz a hamarosan kezdődő atlétikai világbajnokságon a szám favoritja. Két esztendeje Pars Krisztián számított az első számú esélyesnek, ám akkor a lengyel fiú nyert. Kérdés, hogy Pekingben is borul-e a papírforma.
- Idén tényleg bomba formában van Fajdek – kezdte ténymegállapítással a beszélgetést Pars Krisztián, a Dobó SE olimpiai bajnok kalapácsvetője. - De azért egy világbajnokságon neki sem lesz könnyű dolga. Kockázatos a stílusa, szinte mindig pár centin múlik az, hogy benn tud-e maradni a körben a dobás után. Amúgy tényleg nagyon magabiztos, és ebbe kellene nekem belezavarnom. Talán, ha az első dobásai nem sikerülnek, akkor elbizonytalanodik, és abból tudnék tőkét kovácsolni. Persze ahhoz jól kell teljesítenem.

- Ez a jó teljesítmény méterben mit jelenthet?

- Sajnos idén még nem sikerült túldobnom a 80 métert. A győzelemhez olyan teljesítményre lenne szükségem, amilyenre nem biztos, hogy a jelenlegi állapotomban képes vagyok. Egyszerűen nem tudom a mozgásomat összerakni. Volt egy  sérülésem, ami olyan hibákat generált, melyeket nem tudok most kiszűrni. Körülbelül a valós tudásom negyven százalékára vagyok képes.

- Pedig az év remekül kezdődött.

- Így van. A Téli Európa Kupán 79 méter 24 centivel nyertem Fajdek előtt. Pedig már akkor is éreztem az említett sérülést. Először csak azt hittük, hogy a közelítő izom enyhe húzódásáról van szó a bal lábamban, de aztán kiderült, hogy jóval komolyabb a probléma. A baj az volt, hogy ez az izom le is tapadt. Mivel én a bal lábamon forgok, változtatnom kellett az egész mozgásomon. Az valószínűleg hiba volt, hogy edzésben maradtam, és nem kezeltettem ki teljesen a sérülést. Később viszont már nem volt mit tenni, négy hétre teljesen le kellett állnom. Miután nagy nehezen rendbe jöttem, megfájdult a derekam, ami miatt újabb heteket veszítettem.

- Most mi a helyzet?

- Rettentően hiányzik az az időszak, amit ki kellett hagynom. Az erőmmel nincs gond, de a technikát nem tudom összegyúrni. Ahogy megpróbálom a sebességet belevinni a dobásba, már jönnek is a hibák. Csak erőből tudok 78-79 métert dobni, de az Fajdek ellen kevés lehet.

- Ezek szerint a második helyért utazik Pekingbe?

- Így is lehet mondani. Fura a helyzet, mert soha nem voltam még így. Nem tudtam jól felkészülni, ennyi idősen már érzem, hogy mire lehetek képes. Az akarat megvan, de nem tudom, hogy miként lehetne ezt a feladatot megoldani. Nehéz ezt feldolgoznom.

- Ennyire tragikus a helyzet?

- Azért annyira nem, mert szerencsére a jelenlegi állapotomban is a második helyezést hoznom kell. Fajdekkel ketten vagyunk olyanok, akik képesek 80 méter körül dobni. Régebben ez még az ötödik helyre sem biztos, hogy elég lett volna. Mindent megteszek a siker érdekében. Augusztus 11-től már Japánban készülök, hogy az akklimatizációval ne legyen probléma Pekingben. Most a vb-n - merőben szokatlanul - a selejtező és a döntő között nem lesz szünet. Talán ez majd az én malmomra hajtja a vizet. 

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb