Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Cél a dobogó

2015-09-05, 18:16
   |   Kategória: Sport
A 2014-2015-ös szezonban a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata a harmadik helyen zárta a pontvadászatot. Az új idényben szeretnék megismételni bravúros szereplésüket a vasi zöld-fehérek.
- Fontos célunk volt a nyári átigazolási időszakban az, hogy együtt tartsuk a sikeres csapatunkat – kezdte a beszélgetést Bokor Zsolt, a Swietelsky-Haladás VSE elnöke. - Ez többé-kevésbé sikerült is, ugyanis Borsi Gergő személyében csupán egy játékosunk távozott. Sajnáljuk, hogy nem tudtunk vele megegyezni. Az érkezési oldalon is eddig egy név szerepel, de a Berettyóújfaluból jövő válogatott Nagy Tamás komoly erősítést jelenthet.

- Milyen célokat vettek figyelembe a keret kialakításánál?

- Marcos Angulo vezetőedző egy 15-17 játékosból álló keretet tart ideálisnak. Mi elsősorban a magyar játékosokra építünk, légiósokban nemigen gondolkozunk. Fontosnak tartjuk, hogy folytatódjon a fiatalok beépítése a felnőtt csapatba. Sok lehetőséget szeretnénk adni nekik a továbbiakban is.

- Milyen célokkal vágnak neki a következő szezonnak az előző, remekül sikerült idényt követően?

- Az biztos, hogy nagyon magasra tettük a mércét, mert a bajnoki bronzérem mellett három különdíjat is begyűjtöttünk. Marcos Angulo lett az év edzője, Öreglaki Norbert nyerte el a gólkirályi címet a felnőtteknél, a saját nevelésű Hajmási Milán pedig az U20-as bajnokság legeredményesebb játékosának bizonyult. Ezek összességében remek eredmények. Jó lenne megismételni őket.

- Az előrelépésre van esély?

- Persze, jó lenne megnyerni a bajnokságot de azért inkább maradjunk a realitásoknál. Szeretnénk a dobogós helyezést megtartani, és az előre borítékolható, hogy nem lesz egyszerű dolog. Ám ha esetleg adódna esély az előrelépésre, akkor természetesen megpróbálnánk élni vele.

- A csapat jó szereplésének alapja lehet az anyagi biztonság is. Ehhez nagymértékben hozzájárulhat az az újabb három esztendőre szóló szerződés, amelyet névadó szponzorukkal, a Swietelsky Vasúttechnikai Kft.-vel kötöttek.

- Ez teljes mértékben igaz. Nagy öröm, hogy megbecsülik a sikereinket. A Swietelsky-vel már elég hosszú időre tekint vissza az együttműködésünk. Ebből a szerződéshosszabbításból az is kiderül, hogy mindkét fél elégedett. Megpróbálunk a jövőben is úgy teljesíteni, hogy a cég büszke lehessen a nevét viselő csapatra.

- Hogyan készülnek a megváltozó körülményekre, a Haladás sportkomplexumának hamarosan megkezdődő építkezésére?

- Az tény, hogy a legtöbb szakosztályra a költözködések miatt eléggé nehéz egy-két év vár, de valamennyien látjuk a végső célt. Azt, hogy egy 21. századi otthonunk lesz. A mi NB I-es csapatunkat annyira nem érinti az építkezés megkezdése, mert mi az Aréna Savariában játszunk. Viszont az utánpótlás korosztályú együtteseinknek költözniük kell. Szerencsére a városi önkormányzat segítségével már meg is találtuk az ideiglenes edzéshelyszíneiket. De még egyszer mondom: a nagy célt kell látni és nem szabad az esetleges kényelmetlenségekkel túlságosan sokat foglalkozni.


Nagy Tamás futsaljátékos, Swietelsky-Haladás VSE:

- Nagyon jó érzem magam a csapatnál, a srácok rendkívül gyorsan befogadtak. Szerintem már a beilleszkedésen is túl vagyok. Ez egyébként azért sem volt nehéz dolog, mert már előzetesen is sok szombathelyi játékost ismertem. Az az igazság, hogy új impulzusokra vágytam, és ezért is jöttem el Berettyóújfaluból. Itt a Haladásnál nagyon jók a körülmények, remek a csapat, igen felkészült a szakmai stáb. Fontos tényező volt a számomra az is, hogy Marcos Angulo személyében egy kitűnő spanyol edzővel dolgozhatok Szombathelyen. Lényegesnek tartottam azt is, hogy itt kifejezetten sok a tehetséges fiatal, és ők ránk, idősebbekre is ösztönzőleg hathatnak. Bár volt több ajánlatom, de igazából más egyesületben nem is igen gondolkodtam. A lehető legjobb teljesítménnyel szeretnék hozzájárulni a Haladás sikereihez, a maximumot akarom kihozni magamból. Ebben egyébként sokat segíthet a csapatnak - és nekem is - a remek szurkolótábor. Már berettyói játékosként is csodáltam a szombathelyi drukkereket. Szeretném a saját bőrömön is megtapasztalni a fergeteges biztatásukat az Aréna Savariában.

Homlok Zsolt ügyvezető, Swietelsky Vasúttechnikai Kft.:

- Az egy év rövid idő arra, hogy egy csapat hosszabb távú terveket készíthessen. Ezzel a három esztendőre szóló kontraktussal mi azt szerettük volna kifejezni, hogy elégedettek vagyunk az együttműködésünkkel. Mi tulajdonképpen befektettünk a Swietelsky-Haladás VSE futsalcsapatába, és ez az invesztíció jól sikerült. Azt szeretnénk, ha a szakosztály akár hároméves ciklusra is tervezhetne. Egyébként ez a szponzoráció tökéletesen illeszkedik a Swietelsky Kft. korábbi sportstratégiájába. Nem tagadom, hogy szeretnénk más sportágakat is bevonni a támogatási rendszerünkbe. Jó dolog a sikerek részesévé válni. Példát szeretnénk mutatni abban, hogy a gazdasági társaságok miként tudnak belekerülni ebbe a vérkeringésbe. Ez lényegében egy nyílt üzenet és örvendetes, hogy a tapasztalataink szerint egyre többen hallják meg. Egyébként a Haladás VSE elnökeként szeptemberben a nagyobb cégek szereplőivel szeretném felvenni a kapcsolatot, és bemutatni nekik azt a lehetőséget, amelyen keresztül ők is részeseivé válhatnak ezeknek a sportsikereknek.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb