Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Minden marad a régiben?

2015-09-06, 13:53
   |   Kategória: Sport
Egyesítette erőit a Haladás VSE és a Vasi Sport Akadémia, így ősztől HVSE-VSA néven indul a két klub közös női röplabdacsapata az NB II-ben. A Szombathelyi Egyetemi SE külön együttessel szerepel majd a másodosztályban.
Augusztus 3-án kezdtük meg a felkészülést az NB II-es bajnokságra – vágott rögtön a dogok közepébe Mucsi Péter, a HVSE-VSA vezetőedzője. - Várhatóan szeptember végén, október elején indul majd el a pontvadászat. Mi jelenleg napi két tréninget tartunk, ami azt jelenti, hogy hetente 10-12 foglalkozáson vesznek részt a játékosaink. Nem csoda, hogy eléggé fáradt már a társaság. De a jó szereplés alapjait most tudjuk lerakni.

Mennyire alakult át a nyári szünetben ez a bizonyos társaság?

Nem nagyon. Lényegében új játékost nem igazoltunk, csupán négy serdülő korcsoportú röplabdást hoztunk fel a felnőtt csapatunkhoz. Őket kell most beépítenünk. Eddig nagyon jól teljesítenek, ami nem véletlen, ugyanis szinte valamennyiük korosztályos válogatott. Szerintem szép jövő előtt állnak.

Távozó volt-e?

Majdnem mindenki maradt, egyedül Horváth Zitát nem tudtuk megtartani. Ő Kaposvárra szerződött. Viszont erősödött a szakmai stábunk. A nagy létszám miatt, valamint a minőségi munka érdekében ezentúl Bodovics Árpád és Petre Mircea Antonio is segíti a munkánkat. Ennek köszönhetően el tudjuk osztani a lányokat, és nagyobb szerepet kaphat az egyéni képzés.

Egyéb változás nem történt a nyári szünetben?

De igen. Egy hosszabb tárgyalássorozat végén a Haladás VSE és a Vasi Sport Akadémia egyesítette erőit. Sajnos a Szombathelyi Egyetemi SEa tavalyi megállapodás ellenére nem vesz részt ebben az együttműködésben. Ebből az következik, hogy továbbra is két NB II-es női röplabdacsapata lesz a vasi megyeszékhelynek, pedig ezt nagyon el akartuk kerülni.

Milyen néven szerepel majd a 2015-2016-os szezonban a közös csapatuk?

A felnőtt csapatunkat a Haladás VSE szerepelteti, de ehhez mi adjuk a megfelelő játékosállományt. A junior és az utánpótlás korosztályokat is a Sportiskola és a Vasi Sport Akadémia biztosítja ebben az együttműködésben. A felnőtt gárda egyébként HVSE-VSA néven indul majd.

Milyen közös célokat fogalmaztak meg?

Hosszabb távon és rövidebb távon is az az elsődleges cél, hogy felvigyük az NB I-be a felnőtt csapatunkat,valamint kialakítsuk a középiskolákban az akadémiai rendszert. Annak a több száz gyereknek pedig, aki az utánpótlásunkat alkotja, megfelelő fejlődési lehetőséget akarunk biztosítani. Abból hogy nem tudtuk teljesen összpontosítani az erőket az következik, hogy továbbra is párhuzamosan folynak a képzések a városban a női röplabdát illetően. Ez szerintünk nem szerencsés és jó lenne, ha az egyetemet is be tudnánk vonni az együttműködésünkbe.

Mi történt azokkal a játékosokkal, akik a Haladás VSE és a SZOESE közös csapatában szerepeltek?

A játékoskeret kialakításánál számítottunk ezekre a sportolókra is, azonban a HVSE röplabdaszakosztályának játékosait a SZOESE-be irányították a szakosztály vezetői,így sajnos nem kaphatják meg azt a lehetőséget, hogy a mi együttműködésünknek köszönhetően egy magasabb szintet tudjanak elérni. Pedig jó lett volna beilleszteni őket a mi képzési rendszerünkbe. Szerintem az lenne a cél, hogy egy felmenő rendszerben az utánpótlásból kikerülő legjobb játékosok alkossák az élvonalba remélhetőleg feljutó Haladás felnőtt csapatát.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb