Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A Vasas vendégeskedik a Rohonci úton

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában ismét hazai környezetben játszik a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgó csapata. A soron következő ellenfél a Vasas lesz. A mérkőzés esélyese a vasi alakulat, mivel a szombathelyiek a második, az angyalföldiek pedig az utolsó előtti pozíciót foglalják el a tabellán.
Három egymást követő idegenbeli mérkőzése után múlt hétvégén nem úgy sikerült a Rohonci úti nagy visszatérés a Haladás számára, ahogy előzetesen arra a vasiak számítottak. A Budapest Honvéd csapata ugyanis nem védekezőleg, sokkal inkább támadólag lépett fel és ez meg is lepte a szombathelyieket. Király Gábor azonban ismét a helyén volt és képletesen értve lehúzta a rolót a Honvéd támadói előtt. „Azt gondolom nem kell túlragozni egyik mérkőzést sem, mindegy hogyan sikerül, mindig a következő mérkőzésre kell koncentrálni. A Honvéd ellen helyenként jó volt a mérkőzés, jó volt a csapat hozzállása, de gólokat kell rúgni ahhoz, hogy nyerjünk. Ezen dolgozunk egész héten” - hangsúlyozta a Haladás kiváló portása.

A mérkőzés képe alapján elmondható, hogy a Haladás otthon tartott 1 pontot, a budapesti vörös-feketék pedig Szombathelyen hagytak kettőt. Szerdán újabb erőpróba várt a vasi zöld-fehérekre, hiszen kupa mérkőzésre voltak hivatalosak a Pénzügyőr otthonában. A találkozót 3:1-re a Haladás nyerte, így egy sikerre éhes Mészöly-legénység várja a hétvégi Vasas elleni derbit. „Hál'Istennek ott tartunk már, hogy hozzánk alkalmazkodnak az ellenfelek itt a hazai pályán, ez mindenképpen jó dolog, de előre kell lépni és a támadójátákunkon mindenképpen javítanunk kell. Igaz, hogy hiányoznak játékosaink, de azt szoktam mondani, hogy aki éppen rendelkezésre áll, azzal kell megoldani a fealadatot” - fogalmazott Mészöly Géza, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője.

A szombathelyi közönségkedvenc, Fehér Zoltán hosszú kihagyást követően ismét teljes értékű edzésmunkát végez és azért dolgozik, hogy újra tagja lehessen a kezdő 11-nek. A rutinos, belső védő 2002 és 2005 között még a Vasas-sikeréért küzdött, hétvégén azonban Haladás-győzelmet ünnepelne. „Valószínűleg egy stabilan védekező Vasas érkezik, nekünk meg kell találnunk az ellenszerüket. Reméljük, hogy a jó formában lévő Németh Máriónak sikerül, mostanában gólokat rúg, nagyon jó formában játszik, úgyhogy reméljük, hogy hazai pályán tudunk győzni” - mondta.

A szombaton 18 órakor kezdődő találkozón kiderül, folytatja-e a Haladás veretlenül megvívott mérkőzéseinek sorát, vagy a kiváló szombathelyi mérlegbe belerondít-e az angyalföldi alakulat.

Péntek délelőtt 10 órakor sorsolták ki a Magyar Kupa harmadik fordulójának párosításait. E szerint a szombathelyi alakulat az NBIII-ban vitézkedő Somos SE gárdájához látogat. A mérkőzést október 14-én, szerdán játsszák, a továbbjutás egy meccsen dől el.Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb