Nyomtatás

Különleges desszert az alapkőletételre

2016-04-07, 11:10
   |   Kategória: Sport
Egy szombathelyi cukrászdában bemutatták, hogyan készül az a Haladás-bonbon, amelyet a sportkomplexum jövő heti alapkőletételi ünnepségén lehet megkóstolni.
A bontási munkák végeztével április elején megkezdődött a sportkomplexum alapozása - erről tájékoztatta a sajtót Hende Csaba országgyűlési képviselő. Mint mondta, ez a következő évszázadra Szombathely sportéletének központjává válik. A komplexum a nemsokára százéves Haladás VSE valamennyi szakosztályának otthonául szolgál majd. Puskás Tivadar ismertette a már elkészült és a még folyamatban lévő fejlesztéseket. A sajtótájékoztató után a cukrászda konyhája felé vették az irányt a politikusok, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás képviseletében Illés Béla, a futball klub többségi tulajdonosa, Mészöly Géza, a csapat vezetőedzője, valamint a vasiak 101-szeres válogatott hálóőre, Király Gábor, és mindannyian köténybe bújtak. A futballisták készítették a csokoládékorpuszt, a politikusok pedig finoman adagolták a belevalót. A nagyközönségnek szánt, különböző ízesítéssel készülő édességek között lesz tejkaramellás, tej- és fehércsokis, valamint alkoholos is.
Mészáros Gábor cukrászmester, a Mészáros Cukrászda képviselője megjegyezte, hogy számukra nagy megtiszteltetés egy ilyen jelentős eseményhez hozzájárulni, még akkor is, ha csak ilyen kis apróságot készítenek. A különleges desszertet a mintegy 15 milliárd forintból megépülő sportkomplexum alapkőletételi ünnepségén szervírozzák, amelyet április 11-én, délelőtt 9 órakor tartanak a Rohonci úti munkaterületen.